Американска идилия

Американска идилия


Оригинално заглавие: American Pastoral
Език: английски
Жанр: драма, криминален
САЩ, 2016, 126'
по романа Американски пасторал на Филип Рот
Режисьор: Юън Макгрегър
Сценаристи: Джон Романо, Филип Рот
С: Дженифър Конъли, Дакота Фанинг, Юън Макгрегър
Идилията е фасада както в живота, така и в режисьорския дебют на Юън Макгрегър, който застава зад камерата със скок без пояс в многопластовите води на романа на Филип Рот (с Пулицър) – хем дълбоко, хем солено.


При това не се пази и от играта – Макгрегър поема и тежката роля на топ футболиста и любимец от гимназията Сиймор Левов-Шведа, който наследява успешния бизнес на баща си и добавя Мис Ню Джързи (Дженифър Конъли) към своя живот-за-завиждане. Дъщеря им Мери (Дакота Фанинг) допълва пасторала с кукленска визия, но заекването ѝ я превръща в озлобен тийнейджър, който сменя борбата с думите с бунт срещу всички и най-вече срещу президента Линдън Джонсън. Когато местната поща избухва – със собственика си вътре – и избягалата от вкъщи Мери е обвинена за атентата, идилията се изпарява напълно. И докато мама Доун превърта годините назад с лифтинг, Шведа търси дъщеря си през десетилетията с вяра, че кошмарът не е истина. Лошият сън се превръща в изгубен живот и два тежки часа, след които мечтаем за слънце и молим някои драми да не излизат от кориците си.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098