Без милост

Без милост


Оригинално заглавие: Aus dem Nichts
Език: английски, немски, турски, гръцки
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, криминален
Германия/Франция, 2017, 105'
Режисьор: Фатих Акин
С: Даян Крюгер, Денис Мошито, Йоханес Криш, Самия Чанкрин, Нуман Акар
Фатих Акин разказва за драмата на Катя (Даян Крюгер с награда за най-добра актриса от Кан), която губи в бомбена атака сина и съпруга си с кюрдски произход.


За да се справи с болката, тя се вманиачава в идеята за отмъщение, а мястото, до което достига, повдига трудни въпроси за омразата, втъкана в обществото ни. С няколко стари видеозаписа първо присъстваме на сватбата на Катя и Нури в затвора, а после прескачаме шест години напред, когато вече са заменили дрогата с легален бизнес и у дома ги очаква синът им Роко. След тези кратки надзъртания в щастливата семейна динамика, чувстваме още по-силно последващата трагедия, която преобръща всичко. А историята е в сърцето си реална – филмът използва изследвания за нацистки нападения от омраза срещу малцинства в Германия между 2000 и 2007, така че вътрешната борба на Катя сочи не само към ужаса на тероризма днес, но и към ислямофобията и предразсъдъците, които той поражда.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098