Руди Валентино

Руди Валентино


Оригинално заглавие: Rudy Valentino
Език: италиански
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, биографичен
Италия, 2017, 90'
Режисьор: Нико Чирасола
С: Пиеро Мазоти, Татяна Лутер, Клаудия Кардинале, Никола Ночела, Лука Чирасола, Розария Русо, Челесте Кашаро, Алесандро Хабер
Руди Валентино разказва, между реалност и фантазия, завръщането през лятото на 1923 на Родолфо Валентино в Кастеланета, негововият роден град. Историята обаче започва в наши дни.


В един малък театър в малко градче в Пулия, аматьорска трупа репетира за спектакъла Звездата на звездите – най-големият секс символ на света. Спектакълът e режисиран и игран от основния комик, тромав и оживен персонаж, който обаче показва голяма страст и отдаденост към звездите. Изведнъж репетициите биват прекъснати от видение – мъж и жена, облечени елегантно с дрехи от 20-тe години, се появяват на сцената. Той твърди, че е Родолфо Валентино, придружен от втората си жена Наташа Рамбова, че се е върнал в Кастеланета, за да се види със семейството си и да сбъдне голяма си мечта.

Когато комикът отстъпва сцената на неочаквания гост, магически тя заедно с цялата сценична постановка оживяват. И така от начало, в което се говори за "комедия на недоразуменията", спектакълът постепенно се превръща в интимно пътуване в чувствата и в самотата на Звездата. Родолфо Валентино, придружен от цялата трупа актьори, в които започва да разпознава членовете на своето семейство си, ще извади на бял свят с тяхна помощ чрез това завръщане в родния си дом всички конфликти и болка, които съпътстват живота му. Ще се срещнем с човека Валентино, който се бори със Звездата на звездите, за да преоткрие така желания вътрешен мир.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.