Времето е наше

Времето е нашеЕзик: български
Жанр: драма
България, 2018, 124'
по мотиви от романа Разруха от Владимир Зарев и разказите Бяло сладко и Руса капачка от Димитър Шумналиев
Режисьор и продуцент: Петър Попзлатев
С: Рушен Видинлиев, Елена Телбис, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Светлана Янчева и със специалното участие на Ицхак Финци
Писателят Мартин Сестримски и служителят от Държавна сигурност Боян Тилев се познават отдавна, от деня, в който Мартин е дал на Боян една специална папка. Тази папка има дългосрочни последствия, които писателят се опитва да преодолее.


Във вихъра на промените, настъпващи в България, отношенията между Сестримски и Тилев вземат нова посока, провокирана от заварената дъщеря на Тилев – Невена, млада жена с неясна двойна идентичност. Докато Тилев забогатява все повече, благодарение на незаконни сделки, Сестримски се опитва да се помири с миналото си с помощта на Невена. За да излезе на чисто обаче, той трябва да признае греховете си и да помогне на Невена да разбере истината. Това ще постигне, като стане герой в своя собствен роман за баща си и неговото страдание, за което е допринесъл. На финала Сестримски и Тилев ще стигнат до истината за своето минало – дълго прикривана в живота и в смъртта.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.