• BTS: Yet to Come in Cinemas

  Южна Корея, 2023, 104'

  Филмът показва огромния концерт на BTS в Пусан, Южна Корея. Концертът се проведе на 15 октомври миналата година, а групата изпълни хитовете Dynamite, Butter и IDOL, както и сингъла им от 2022 - Yet to Come (The Most Beautiful Moment).

  Cinema City [Стара Загора]  
 • .
 • Аватар: Природата на водата

  САЩ, 2022, 160‘
  Режисьор: Джеймс Камерън · Сценаристи: Джош Фридман, Джеймс Камерън · Със: Сам Уърдингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън ...

  Повече от десет години след събитията в Аватар Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца. Когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Вавилон

  САЩ, 2022, 188‘
  Режисьор и сценарист: Деймиън Шазел · С: Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Оливия Уайлд, Самара Уийвинг, Тоби Магуайър, Катрин ...

  Когато в Холивуд правят филм за Холивуд, резултатът обикновено е прочувствен епос, възхваляващ гения на един или друг артист, неговия неизменен професионален триумф и величието на индустрията с движещи се образи като цяло. След като направи точно това в La La Land, Деймиън Шазел обръща наратива, за да покаже и тъмната, нецензурирана страна на фабриката за мечти, където възходът и славата са само една от многото страни на гротеската.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Васил

  Испания/България, 2022, 93'
  Режисьор: Авелина Прат · С: Иван Бърнев, Кара Елехалде, Александра Хименес, Сю Флек, Суси Санчес, Лорена Лопес, Пепо Бласко

  Тази простичка, но ефективна с посланието си притча за приятелството, емпатията и (пре)откриването на връзките между хората събира на един екран нашия Иван Бърнев и няколко от най-популярните имена в съвременната испанска кинематография.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Какво общо има тук любовта?

  Великобритания, 2022, 108'
  Режисьор: Шехар Капур · С: Лили Джеймс, Шазад Латиф, Шабана Азми, Ема Томпсън

  След разточително-грандиозния и в същото време изненадващо интимен исторически епос Елизабет: Златният век Шекар Капур изчака цели 15 години, преди да посегне отново към игралното кино. Сценарият на Какво общо има тук любовта?, създаден от Джемайма Хан по моменти от собствената ѝ биография, явно се е оказал достатъчен мотив за режисьора не само да се разпише под нов пълнометражен проект, но и да навлезе в непознатата за него територия на романтичните комедии.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Котаракът в чизми 2

  САЩ, 2022, 100‘
  Режисьори: Джоел Крофърд, Джанюъл Меркадо

  В Котаракът в чизми 2 дръзкият разбойник Пух открива, че страстта му към опасността и пълната липса на инстинкт за самосъхранение са взели своя дан – той е успял да профука почти всичките си девет живота, изгубвайки им бройката някъде по време на безчетните си странствания.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Майка

  България/Германия/Хърватия, 2022, 117’
  Сценарий: Зорница София и Миглена Димова · Режисьор: Зорница София · Оператор: Крум Луис-Алирио Родригес · Музика: Дарко ...

  Филм, вдъхновен от истинска история. Елена, влюбен в работата си театрален режисьор, е на 32 години, когато разбира, че не може да има деца. Изправена пред избор – да се опитва да зачене инвитро с любимия си съпруг, диригента Леон Майер или да адаптира театралната програма, с която преобразява живота на сираци в далечна Африка, Елена ще преоткрие думата „майка“.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Операция Форчън: Троянски кон

  САЩ/Китай, 2023, 114'
  Режисьор: Гай Ричи · С: Обри Плаза, Джейсън Стейтъм, Джош Хартнет, Бъгзи Малоун, Хю Грант, Еди Марсан, Кари Елуис, Конър Макнийл

  Няма да сгрешим, ако кажем, че филмите на Гай Ричи са образували нещо като собствен жанр в съвременното кино, който, колкото и да беше вълнуващ в началото с лудешкия монтаж, хапливите диалози, хумора и стилизирания екшън, постепенно стана предвидим и натежа заради същите тези елементи.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Тайният свят на Финик

  Русия, 2022, 85'
  Режисьор: Денис Чернов

  Руските компютърни анимации напоследък се срещат все по-често в кината у нас, което броим единствено като точка в полза на сюжетното и стилово разнообразие в иначе монополизираното от Disney/Pixar производство на детски филми. Тайният свят на Финик е забавна и увлекателна история за раждането на едно необичайно приятелство, започнало, както често се случва, с вражда.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Твърдо приземяване

  САЩ, 2023, 107'
  Режисьор: Жан-Франсоа Рише · С: Джерард Бътлър, Майк Колтър, Йосон Ан, Даниела Пинеда, Пол Бен-Виктор, Тони Голдуин

  Както сме се убедили още от втора част на култовия Умирай трудно, екшънът вирее отлично на няколко хиляди метра надморска височина, стига налице да са два основни фактора: терористи, заплашващи невинните пасажери, и герой, който спасява ситуацията собственоръчно за единица време.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Тил: Неразказаната история

  САЩ, 2022, 130‘
  Режисьор: Чинойе Чукву · С: Даниел Дедуайлър, Джейлин Хол, Франки Фейзон, Хейли Бенет, Упи Голдбърг, Шон Патрик Томас

  Тази емоционална биографична драма се наема да преразкаже истинската история на Мейми Тил-Брадли – неуморен активист срещу расовата несправедливост и радетел за спазването на човешките права, чиято борба за правосъдие започва с покъртителна лична трагедия.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Човек на име Ото

  САЩ/Швеция, 2022, 126'
  Режисьор: Марк Форстър · С: Том Ханкс, Рейчъл Келър, Мануел Гарсия-Рулфо, Камерън Бритън, Кейли Хайман, Мариана Тревиньо

  Когато прочита статия за човек, вдигнал скандал, докато купувал музейни билети, шведският писател Фредрик Бакман, който твърди, че също не е добър в комуникацията с други хора, започва да пише специални постове в блога си, посветени на всички малки обиди и раздразнения, произтичащи в ежедневието му.

  Cinema City [Стара Загора]  
 • Януари

  България/Португалия/Люксембург, 2020, 110’
  Сценарий: Алекс Барет, Андрей М. Паунов · Режисьор: Андрей М. Паунов · Със: Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Леонид ...

  Документалистът Андрей Паунов (Георги и пеперудите, Проблемът с комарите и други истории) прави смела първа крачка в игралното кино, адаптирайки за голям екран собствена версия на една от най-богатите на символи пиеси в литературата ни от миналия век – Януари на Йордан Радичков.

  Cinema City [Стара Загора]