програма

  · София · Пловдив · Варна
  Бягай

  Бягай


  Оригинално заглавие: Run
  Език: английски
  Превод: с български субтитри
  Жанр: ужаси, трилър, мистерия
  САЩ, 2020, 90‘
  Режисьор: Аниш Чаганти
  Със: Сара Полсън, Кийра Алън, Оналий Еймс, Пат Хийли
  Очевидно е, че Сара Полсън върви с трилърите като Фройд с психодрамата, както се пееше в един популярен шлагер. От Зловеща семейна история до Кутия за птици и Сестра Ратчед – почти не си спомняме сносен телевизионен хорър без нейното маниакално присъствие.


  В Бягай (чиято щатска премиера е на честотите на Hulu) тя не изневерява нито на себе си, нито на очакванията ни в образа на параноична майка, която на пръв поглед се раздава до крайност за своята парализирана дъщеря, но всъщност играе вледеняващо кръвта представление в класически Синдром на Мюнхаузен, нарочно разболявайки отрочето си за собствени егоистични цели. Неин достоен партньор в това камерно изпитание на нервите е дебютантката Кийра Алън, чиято органичност със сигурност не се дължи само на факта, че ползва инвалиден стол в реалния живот, но определено има значение за представянето й. На фона на актьорската игра обаче сюжетът не изпъква с кой знае каква дълбочина, особено ако сте разглезени от такива тематични шедьоври като Мизъри и смразяващия отвъд таблоидната сензация Деянието.
   

  Горе Коментари (0)

  Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088