Banff Mountain Film Festival 2019

Banff Mountain Film Festival 2019
Жанр: документален
САЩ, 2019, 200'
Всяка година след провеждането му в Банф, Канада, един от най-престижните планинарски кино фестивали тръгва на световна обиколка с филмите финалисти, носещи забележителни истории от далечни земи, посветени на планината и свободата.


Програма:

Far Out - Kai Jones, 5’, ски, САЩ
Единадесет годишният Кай Джоунс не е достатъчно възрастен, за да ходи сам на кино или да си поръча сандвич в бара, но в планините възрастта няма значение. Той тръгва по пистите и следите на своето семейство… точно към триковете и бекфлиповете от скали.

Fast horse, 14’, хумор, Канада
Fast Horse ... състезанията с коне като част от традицията и част от живота на племето Сиксика ... Ездачът Алисън Ред Кроу се бори да изгради отбор с нови коне и нов жокей - Коди Биг Тютюн, за най-голямото състезание Calgary Stampede!

Choices, 3’, колоездене, САЩ
Планинският колоездач има огромен избор от трасета за каране, но кое от всички ще избере?

Surviving the Outback, 44’, приключенски, Австралия
Можете ли да оцелеете на стотици километри от цивилизацията, в дива, отдалечена пустош в продължение на месец..? Surviving the Outback представя дивата красота на Австралия и историята на един човек, решен да оцелее сам, разчитайки единствено на собствените си умения

Ice & Palms, 32’, мултиспорт, Германия
Колоездене, покоряване на върхове, каране на някои емблематични линии ... Приятелите Макс и Йохен имат една мечта - 5 седмици, 1800 км и 35 000 вертикални метри, изминати на собствен ход през Алпите.

Surface, 7’, сърф, САЩ
Във фотографския свят, определян от сходни гледни точки, Ben Thouard е решен да създаде нещо различно и оригинално в сърф фотографията.

Reel Rock 12 Break on Through, 26’, катерене, САЩ
Марго Хейс - малко известно, 19 годишното момиче от Болдър, Колорадо, се мести в Европа, за да тренира за едни от емблематичните 5.15 степен маршрути във Франция и Испания... История за границите на тялото и ума и преодоляването им. Стремежът да бъдеш първи и рисковете, които поемаш по пътя.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.