Красавицата и звярът

Красавицата и звярът


Оригинално заглавие: Beauty and The Beast 3D
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация, романтичен
САЩ, 2012, 84’
Режисьор: Гари Траусдейл и Кърк Уайз
Озвучен на български с гласовете на: Йорданка Илова, Петър Салчев, Пламен Захов, Венцислав Динов, Кирил Бояджиев, Людмила Чешмеджиева, Сава Пиперов
Красавицата и звярът е първата анимация, получила Оскарова номинация за най-добър филм във времената, когато анимациите все още си нямаха отделна категория. С други думи си говорим за детска приказка, счетена за достойна да се съревновава с Мълчанието на агнетата, JFK, Бъгси и Принцът на приливите през 1991.


Знаем, че преправянето на класиките в 3D е просто хитър начин за изкарване на лесни пари (триизмерният Цар лъв донесе приходи от близо сто милиона долара през септември миналата година), но въпреки това сме наистина радостни от факта, че едно ново поколение ще може да се докосне до този филм. И да се убеди, че анимациите от нашето детство също са носели своята неподправена красота и магическо излъчване въпреки липсата на многомилионни компютърни ефекти. Да не говорим, че Красавицата и звярът си остава един от най-добрите филмови мюзикъли общо взето от времената, когато Джийн Кели и Деби Рейнолдс пееха под дъжда. Ако това не ви е достатъчно, получавате и малък бонус – в комплект с Красавицата и звярът 3D ще можете да видите и късометражен филм с героите от свежарския Рапунцел и разбойникът, озаглавен Завинаги.
Колкото до сценария, предполагаме, че не е нужно да обясняваме за какво точно става въпрос. Красавицата и звярът е класическа френска приказка от 18 век за младо момиче, попаднало в плен на ужасяващо чудовище, което всъщност се оказва омагьосан принц. Само дето класическите френски приказки по правило са мрачни и потискащи, докато версията на Disney е изпълнена с живот, любов, цветове, музика и ужасно забавни второстепенни герои. Истински ви завиждаме, ако ще я гледате за първи път.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.