Книга за възрастни

Книга за възрастни


Оригинално заглавие: Book Club
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия
САЩ, 2018, 95'
Режисьор: Бил Холдерман
С: Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Берген, Мери Стийнбъргън, Анди Гарсия, Крейг Нелсън, Дон Джонсън, Алисия Силвърстоун, Ричард Драйфус
Да си сипете вино и да проверите възрастта на Джейн Фонда са две от трите неща, които ще искате да направите след Книга за възрастни.


Третото не е да прочетете 50 нюанса сиво, макар че тази книга обръща сюжета и живота на каре приятелки с частен книжен клуб от 70-те (героините на Кандис Берген, Джейн Фонда, Даян Кийтън и Мери Стийнбъргън). От 40 години те четат едни и същи книги, за да ги обсъждат на вино всеки месец, докато всъщност говорят за себе си. И четирите са успели жени с една разлика помежду им – любовният живот на всяка куца по свой собствен начин. Патерицата (или камшикът?) пристига с еротичната история за Крисчън Грей, който пали фантазиите в клуба и задейства низ от изчервяващи сцени: инцидентно хващане на мъж за "панталона", плискане във фонтан с първата любов, среща с КАТ след две виагри и любови на сляпо от интернет. Накратко: нищо по-различно от всичко, за което ни е неудобно и на 30. Между леко неловкото ха-ха обаче изненадващо пускате сълза от романтиката, която подсеща че "не трябва да спираме да живеем, преди да спрем да живеем". И това е третото нещо, което ще поискате да направите след Книга за възрастни: да си живеете живота.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.