Нито звук 2

Нито звук 2


Оригинално заглавие: A Quiet Place Part II
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: ужаси, трилър
САЩ, 2020, 106'
Режисьор: Джон Красински
С: Емили Блънт, Милисенд Симъндс, Ноа Джупе, Джимон Хонсу, Килиън Мърфи, Уейн Дювал
Радваме се, че Джон Красински и Paramount устояха на изкушението да пуснат Нито звук 2 за стриймване и отложиха световното му разпространение с повече от година, защото това е филм, който трябва да се гледа в тъмен киносалон с професионална озвучителна система (въпреки че и тук, както в първата част, тишината е най-надеждният инкубатор на съспенса).


Трите години между двата филма се стопяват за едно зареждане на пушката, с която героинята на Емили Блънт се закани да посрещне пълчищата човекоядни извънземни, превзели света, след като се разбра, че слабото им място е сигналът от кохлеарния имплант на дъщеря ѝ. Без да си поеме дъх, действието във втора част продължава да следва овдовялото семейство Абът по петите, но не преди да ни почерпи с вледеняваща throwback сцена на ден 1 от нашествието, за да видим с очите си как паякообразните гадини се материализират от нищото и започват да сеят хаос и разруха на планетата, отново без да получим обяснение защо. Обратно в настоящето ни чакат нови герои (непоклатим Килиън Мърфи), значително повече диалог, педантично оркестриран ужас и дебнещото усещане, че опасността има повече от едно лице. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098