програма

  · София
  Чичо Коледа

  Чичо Коледа  Език: български
  Жанр: комедия, романтичен
  България, 2021, 119'
  Режисьор: Ивайло Пенчев
  Сценарий: Божан Петров, Ивайло Пенчев, Весел Цанков
  Оператор: Георги Челебиев
  С: Филип Аврамов, Малин Кръстев, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Китодар Тодров, Ивайло Драгиев, Милена Аврамова, Симона Халачева, Меглена Караламбова, Ален Ангелов, Аня Пенчева
  За трети път Ивайло Пенчев събира любимата си група актьори, за да каже нещо сериозно през смях. След летните комедии Летовници (2016) и Като за последно (2020) режисьорът черпи вдъхновение от истинския живот за последната си тъжно-смешна история, която се появява навръх най-вълшебното време от годината.


  Макар че заглавието предполага сюжетът да се върти около Добрия старец, истинският главен герой тук е сираче, което мечтае за родители, но без да иска, се сдобива с персонален Дядо Коледа (страдащ от загуба на паметта), сприятелява се с трима улични музиканти и среща мила сервитьорка, която се наема да сбъдне желанието му за истински рожден ден. В историята се намесват още таксиметров шофьор тарикат, аристократична дама и дори една-две политически фигури за цвят. Подобно на предишните два филма на Пенчев, Чичо Коледа е забавна върволица от скечове с ексцентрични персонажи, попадащи в абсурдни ситуации, но комедията и тук е филтър, през който прозират истински ценните неща – желанието за принадлежност към семейство, търсенето на прошка, любовта, човещината и истинското приятелство.
   

  Горе Коментари (0)

  Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.