Smart Коледа

Smart КоледаЕзик: български
Жанр: комедия
България, 2018, 90'
Сценарист и режисьор: Мария Веселинова
Оператор: Георги Челебиев
Музика: Александър Костов, Георги Стрезов
С: Константин Гергинов, Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Орлин Павлов, Поли Генова, Константин Икономов, Радослава Неделчева, Константин Лунгов, София Георгиева, Стефания Колева, Пенко Господинов, Живко Джуранов, Станислав Пеев, Николай Брънзалов, Васил Димитров
Факт е, че на новото българско кино му куца детският ресор, но ето че по Коледа стават чудеса – в кината се зарежда филм за цялото семейство с приказен дух, кисели джуджета и умни джаджи.


Под елхата си проектът на режисьор-сценариста Мария Веселинова събира дружина известни актьори, за да бъдат поведени от едно хлапе – Константин Гергинов като 10-годишния Марти. На Бъдни вечер той магически се озовава в работилницата на Дядо Коледа (Кръстю Лафазанов), където джуджетата, командорени от Работливко (Калин Врачански), не смогват с подаръците. Марти знае как да им помогне – като въведе в работата им новите технологии, но това се оказва нож с две остриета, когато приказните същества, като същински човеци, се пристрастяват към елфския си фейсбук и се отдават на игричките, вместо на играчките.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.