• One Piece Film: Red

  Япония, 2022, 115'
  Режисьор: Горо Танигучи

  По мангата (комиксите) от поредицата One Piece след 1997 на японския картунист Еичиро Ода.

  Cinema City [Бургас]  
 • .
 • Бай Иван 2

  България, 2022, 95'
  Сценарист: Димитър Кирязов · Режисьор: Николай Гарабедян · С: Димитър Кирязов, Силвия Йорданова, Николай Гурманов

  Най-известният бургазлия в YouTube превзема големия екран за втори път. Емблематичният Бай Иван от видеоканала със скечове Светът на Ванката получава нов шанс да разгърне неудачите си в пълнометражен формат и доколкото сме запознати с прословутата му несръчност и таланта да се забърква в абсурдни ситуации за единица време, е напълно вероятно дори 90-те минути на новата продукция да не са му достатъчни за целта.

  Cinema City [Бургас]  
 • Безсмъртният и красавицата Кощей. Похититель невест

  Русия, 2022, 76'
  Сценаристи: Роман Артемиев, Генрих Неболсин · Режисьор: Роман Артемиев

  Кашчей Безсмъртния, когото мнозина от нас помнят като един от най-големите злодеи в руския фолклор, се сдобива с ново име, безупречен гардероб и далеч по-лицеприятен външен вид в забавната анимация на Роман Артемиев, предлагаща изобилие от каламбури и симпатично-страховити персонажи в стил Хотел Трансилвания.

  Cinema City [Бургас]  
 • Билет до рая

  САЩ/Великобритания, 2022, 104‘
  Режисьор: Ол Паркър · С: Били Лорд, Кейтлин Девър, Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Люка Браво

  Като категорични поддръжници на константите в живота сме повече от доволни да потвърдим, че химията между Джордж Клуни и Джулия Робъртс не е отслабнала и грам от последната им обща поява на екран, независимо от факта, че в новия филм на Ол Паркър 85 процента от съвместните им сцени преминават в спорове.

  Cinema City [Бургас]  
 • Крокодилът Лайл

  САЩ, 2022, 106‘
  Режисьори: Джош Гордън, Уил Спек · С: Шон Мендес, Хавиер Бардем, Констанс Ву, Уинслоу Фегли, Скот Макнайри, Брет Гелман, Лирик Хърд

  Не сме очаквали, че ще открием Хавиер Бардем в каста на филм за пеещо влечуго, но ето че и това се случва в подходящата за всякакви възрастови групи комедия Крокодилът Лайл, замесена от равни части живо действие, компютърна анимация и мюзикъл.

  Cinema City [Бургас]  
 • Мармадюк

  САЩ/Канада, 2022, 88‘
  Режисьор: Марк А.З. Дипе

  Роден през далечната 1954 като комиксов герой, очарователният, но изключително податлив на пакости немски дог Мармадюк направи своя игрален дебют на широк екран през 2010, а сега се завръща към първоначалния си облик в компютърна анимация от режисьора на деветдесетарското фентъзи Споон.

  Cinema City [Бургас]  
 • Менюто

  САЩ, 2022, 106‘
  Режисьор: Марк Майлод · С: Аня Тейлър- Джой, Ралф Файнс, Никълъс Холт, Ейми Кареро, Джон Легуизамо, Джанет Мактиър, Хонг Чау, Джудит ...

  Група богаташи, подбрани като средностаистическа извадка на най-заможните (и съответно най-податливи на снобизъм) прослойки в съвременното общество приемат ексклузивна покана за разточителна вечеря в петзвезден ресторант на отдалечен остров, ръководен от властен майстор-готвач (Файнс), чиято представа за идеална вечеря включва ястия във вид на концептуално изкуство и малка игра с гостите, която би могла да приключи трагично за някои (или всички) от тях.

  Cinema City [Бургас]  
 • Молитва за дявола

  САЩ, 2022, 93‘
  Режисьор: Даниел Стам · С: Вирджиния Медсън, Жаклин Байърс, Бен Крос, Колин Салмън, Кристиан Наваро

  Хелоуин не е никакъв празник на ужаса, без поне поне един демоничен хорър за екзорсизъм да се появи в киноафиша. Тазгодишният се нарича – каква изненада – Молитва за дявола и се появява с претенцията да осъвремени прастария киномотив за обсебените от изконното зло невинни души през погледа на жена протагонист.

  Cinema City [Бургас]  
 • Наследството

  Великобритания/САЩ, 2022, 96'
  Режисьор: Дийн Крейг · С: Тони Колет, Ана Фарис, Катлийн Търнър, Дейвид Духовни, Рон Ливингстън, Розмари ДеУит, Били Слотър, Патриша ...

  Черните комедии не се стремят към политкоректност и обикновено тъкмо в това се крие чарът им, но в Наследството (точно както и в предишните филми, където пръст има режисьорът Дийн Крейг – Смърт на погребение и Един незабравим сватбен ден), има сериозен риск всички да се почувстват засегнати.

  Cinema City [Бургас]  
 • Поканата

  САЩ/Унгария, 2022, 105‘
  Режисьор: Джесика М. Томпсън · С: Томас Дохърти, Натали Еманюел, Шон Пъртуи, Стефани Корнелиуссен, Алана Боден, Хюстън Скинър

  Дори очарователната Натали Еманюел (сещате се, лоялната довереница на Халееси от Игра на тронове) не помага особено да приемем Поканата насериозно като готическия хорър, който се опитва да бъде.

  Cinema City [Бургас]  
 • Ф1.618

  България/ Канада, 2022, 94'
  Режисьор: Теодор Ушев · Сценарист: Владислав Тодоров · Оператор: Емил Христов · Продуценти: Перипетея и Мувименто · С: Деян ...

  Историята на разказва за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – био-титаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал.

  Cinema City [Бургас]  
 • Черната пантера: Уаканда завинаги

  САЩ, 2022, 162‘
  Режисьор: Райън Куглър · С: Теноч Уерта, Анджела Басет, Летиша Райт, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Данай Гурира, Уинстън Дюк, Флоренс ...

  ЗАВЕТЪТ
  Когато през 2020 актьорът Чадуик Боусман ни напусна внезапно и без време, отсъствието му остави зееща дупка не само в огромната вселена на Marvel, където той бе познат като легендарния Т’Чала – повелителя на митичното кралство Уаканда, а и в цялата индустрия въобще, както и у всеки, докоснал се някога до харизматичното му екранно присъствие. Загубата му оставя толкова дълбок отпечатък върху режисьора на Черната пантера (2018) Райън Куглър, че той замразява работата по продължението на историята за неопределено време и сериозно обмисля оттеглянето си от киното изобщо. За щастие на милионите комикс фенове това не се случва и Черната пантера 2 вече е факт, превръщайки се в най-мащабното и най-емоционално отдаване на почит едновременно към персонаж и актьор, което Холивуд познава.

  Cinema City [Бургас]  
 • Черния Адам

  САЩ, 2022, 124‘
  Режисьор: Жауме Колет-Сера · С: Дуейн Джонсън, Сара Шахи, Пиърс Броснан, Ноа Сентинео, Алдис Ходж, Марван Кензари

  Това, че си антигерой на (комиксова) хартия не означава, че не можеш да си главен герой в самостоятелен филм от разширената вселена на DC. Черния Адам, който заживява собствен екранен живот в едноименния спиноф на Шазам! от 2019, е живото доказателство за това.

  Cinema City [Бургас]  
 • Чуден свят

  САЩ, 2022, 92‘
  Режисьор: Дон Хол · Сценарист: Куи Нгуен

  Най-новото попълнение в портфолиото с пълнометражни анимации на Disney (които вече надхвърлиха 60 на брой) смело черпи вдъхновение от ретро сай-фай класики като Пътешествие до центъра на Земята и Кинг Конг, но не скъпи ресурси и за оригинален сюжет, в който съдбата на една грандиозна изследователска мисия се решава на фона на тривиални (и доста забавни) семейни дрязги.

  Cinema City [Бургас]