програма

  · Варна
  Убийство за Оскар

  Убийство за Оскар


  Оригинално заглавие: The Comeback Trail
  Език: английски
  Превод: с български субтитри
  Жанр: комедия, екшън
  САЩ, 2020, 104'
  Режисьор: Джордж Гало
  С: Робърт Де Ниро, Морган Фрийман, Томи Лий Джоунс, Зак Браф, Емил Хърш, Еди Грифин, Ник Валелонга
  Робърт де Ниро, Томи Лий Джоунс и Морган Фрийман са три причини да си купим билет, без да ни интересува нищо повече за филма, и явно точно това е маркетинг стратегията на Убийство за Оскар, защото освен впечатляващ състав и факта, че е римейк на осемдесетарско заглавие, продукцията няма много друго с какво да се похвали.


  На пръв поглед сюжетът е златна мина за силна екшън-комедия: след поредното им второразрядно кино фиаско двойка алчни холивудски продуценти (де Ниро и Браф) от 70-те се оказват затънали до ушите в мафиотски дълг. Предупредени за последно от от самия бос (Фрийман), че ако не се разплатят навреме, ще заспят вечния си сън при рибите, те избягват патовата ситуация с план, съшит изцяло от бели конци. Схемата включва наемането на бивше уестърн величие със самоубийствени наклонности (Томи Лий Джоунс) и "случайното" му усмъртяване на снимачната площадка, което ще доведе до осребряването на дебела застраховка живот. Дотук добре, само че за филм, разказващ с насмешка за правенето на кино, Убийство за Оскар не разгръща дори наполовина сатиричния си потенциал, а се измъква с предвидими смешки и слапстик моменти, които, да си кажем честно, вече сме виждали и преди.   

  Горе Коментари (0)

  Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098