Вавилон

ВавилонЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, комедия, исторически
САЩ, 2022, 188‘
Режисьор и сценарист: Деймиън Шазел
С: Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Оливия Уайлд, Самара Уийвинг, Тоби Магуайър, Катрин Уотърстън, Ерик Робъртс, Макс Мингела, Спайк Джонз, Ана Шазел
Когато в Холивуд правят филм за Холивуд, резултатът обикновено е прочувствен епос, възхваляващ гения на един или друг артист, неговия неизменен професионален триумф и величието на индустрията с движещи се образи като цяло. След като направи точно това в La La Land, Деймиън Шазел обръща наратива, за да покаже и тъмната, нецензурирана страна на фабриката за мечти, където възходът и славата са само една от многото страни на гротеската.


Неговият Вавилон е груповият портрет на американското кино от края на 20-те, когато системата на звездите е разтърсена от навлизането на звука, а борбата да останеш адекватен в изменчивия релеф на филмовия бизнес е безмилостно жестока. Марго Роби, Брад Пит, Тоби Магуайър и останалата част от внушителния каст се вмъкват в архетипите на епохата (амбициозна старлетка, имигрант с мечта за бляскава кариера, застаряваща звезда, гангстер с продуцентски нюх) всеотдайно и не без (само)ирония, което може би е единствената, но напълно достатъчна причина за вдигнатите ни палци.

Повече за Вавилон четем тук.


програма
 • Cinema City

  4 февруари (събота), 15:50, 21:40

  5 февруари (неделя), 15:50, 21:40

  6 февруари (понеделник), 15:50, 21:40

  7 февруари (вторник), 15:50, 21:40

  8 февруари (сряда), 15:50, 21:40

  9 февруари (четвъртък), 15:50, 21:40


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.