Лари Краун

Лари КраунЕзик: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма
САЩ, 2011, 99`
Режисьор: Том Ханкс
С: Том Ханкс, Джулия Робъртс, Ния Вардалос, Седрик Шоумена, Брайън Кранстън, Джон Седа, Уилмър Валдерама

Господин Краун има суперуспешна кариера, но изнанадващо за самия него го уволняват, защото не е завършил висше образование. Налага се да се върне на училище, където среща и чаровната си учителка Мерседес.
Всеки голям актьор рано или късно приема предизвикателството да дирижира свой собствен киноспектакъл.

Първият режисьорски опит на Том Ханкс датира още от далечната 1992, за епизод от култовия смешно-страшен сериал Разкази от криптата, следва музикалната комедия от 1996 That Thing You Do, а Лари Краун е вторият му пълнометражен филм. Тук жанрът отново е комедия, този път романтична, а Ханкс е поверил главната роля на самия себе си. Партнира му кралицата на киноромансите Джулия Робъртс.

Лари Краун (Ханкс) е нещо като суперзвезда в компанията, където работи – любимец на всички и деветкратен носител на наградата за служител на месеца. Единственият му проблем е, че така и не е завършил висше образование, което в крайна сметка се оказва достатъчна причина, за да бъде уволнен. Затънал в дългове и с напълно неясно бъдеще, Лари решава да поправи грешката от младостта си и се записва в местния колеж. Там попада на курс от очарователни неудачници, търсещи начин да започнат на чисто и на още по-очарователната учителка – Мерседес Тейнът (Робъртс). Госпожа Тейнът има кошмарен брак, а Лари има неустоимо наивна усмивка, така че от този момент нататък всичко е ясно.

Лари Краун е клише, откъдето и да го погледнете, но доказаният талант на централната двойка превръща филма в чудесен актьорски спектакъл, който без особени усилия задминава с обиколка-две повечето представители на жанра. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.