Ридик

Ридик


Оригинално заглавие: Riddick
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: фантастичен, екшън
САЩ, 2013, 119’
Режисьор: Дейвид Туохи
С: Вин Дизел, Кейти Саккоф, Карл Ърбън, Джорди Молла, Дейв Батиста, Бокем Уудбайн, Андреас Аперджис, Матю Нейбъл, Кери Хилсън
Ако за първи път чувате за Ричард Б. Ридик и планетата Фюрия, то несъмнено ще имате нужда от внимателно запознаване с Хрониките на Ридик (включващи два пълнометражни филма, един анимационен, както и две игри), за да сте наясно с мракобесието, което цари през 28 век в познатата на хора и извънземни вселена.


Ако пък вече 13-а година следите Хрониките, то отдавна очаквате с трепет третия холивудски филм по темата, който зарязва предългите заглавия и е представен точно като Ридик. Останалото е на очакваното високо ниво – жестоки компютърно генерирани ефекти (все пак, това е епична екшън фантастика), доволно интересен сюжет и задължителният Вин Дизел с напомпани мускули, блестящи очи и онези нелепи оксиженистки очила. Ясно е, че всичко живо ще се опитва да го унищожи (от пълзящи извенземни гадове до ловци на глави), но също така е ясно, че няма да се даде лесно, впрягайки всичките си усилия в борба с очакваните и съвсем неочакваните, направо апокалиптични заплахи.
Останалото е задъхан екшън, скокове, тупаници и битки в пълния мрак.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.