• Кинопанорама Италия днес

  6 - 16 декември 2018
  Четвъртата Кинопанорама на Италианския културен институт ни носи шест филма от последните години, които разказват за живота в Италия и нейните хора днес през екраните в осем града у нас.
 • Киномания в Пловдив

  16 - 29 ноември 2018
  Новата четиринадесетдневна доза качествено кино идва в Пловдив с 30 заглавия от цял свят - премиерни филми от Европа и отвъд океана, български, детски, музикални и документални ленти, неостаряващи златни класики.

 • Седмица на корейското кино

  9 - 14 ноември 2018
  Три игрални филма и една пълнометражна анимация първо гостуват в Пловдив, а после влизат в Дом на киното от 9 до 14 ноември, за да ни срещнат с кинематографията на Южна Корея от последните четири години. Билетите са 5/3лв от сайта или касата на киното и с вход свободен за Пловдив.
 • CineLibri

  10 - 24 октомври 2018
  Филмът или книгата? Поне за две седмици през октомври може и двете. Фестивалът CineLibri за кино и литература не се опитва да отговори на въпроса кое е по-добро, а да покаже специалната им връзка в списък с филми, създадени по книги. В програмата има срещи с писатели и режисьори, комедия и ноар и дори един концерт, а най-ярките за нас акценти следват.
 • Капана фест

  28 - 30 септември 2018
  „Капана се преоблича за есента и ще е пълен с изкуство и чувства и хиляди биещи в ритъм сърца.“ С тази рима ни посреща есенното издание на фестивала, който насища последните три дни на септември с музика, кино, литература, изложби и творчески занаяти.
 • Любовта е лудост

  14 - 23 септември 2018
  Кинофестивалът ще ни докосне до различните проявления на любовта с помощта на 20 филма, подбрани от тазгодишната програма на варненския форум.  Прожекциите са от 14 до 23 септември в Lucky Дом на киното.
 • Един (не)конвенционален уикенд

  15 - 16 септември 2018
  Да изкрещиш "Ходооор!", вместо да помолиш на човешки да ти задържат вратата, може да е странно в някои вселени, но не и в тази на Aniventure Comic Con – луда фиеста за всички, които разбраха шегата току-що, завземаща Експо центъра в София на 15 и 16 септември.
 • Кино за пътешественици

  29 август 2018 - 13 септември 2018
  Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш - това са леките дестинации на 16-те заглавия, с които навлизаме още из труднодостъпни места в джунглата на Амазонка, из населените с редки животни африкански резервати и изкачваме смразяващите върхове на най-високите планини в света.

 • Лятно кино в парка

  25 юли 2018 - 5 август 2018
  Изпращаме последната седмица на юли и посрещаме август с десет разтоварващи заглавия от българското и европейското кино, които гледаме безплатно на няколко любими открити места в Пловдив.
 • Филмови нощи във Филипополис

  6 - 29 юли 2018
  Седем премиерни ленти и най-новите заглавия от престижния планинарски фест Banff влизат в програмата на тазгодишните Филмови нощи, с които вече 20 лета сверяваме кино часовниците си.
 • Капана фест

  1 - 3 юни 2018
  Редовете тук се оказват недостатъчни за всички събития и участници в програмата на фестивала, затова казваме основното, а останалото търсим по павираните улици на Капана от 1 до 3 юни.
 • Седмица на испанското и ибероамериканското кино

  28 май 2018 - 3 юни 2018
 • Дни на турското кино

  14 - 30 април 2018
  Пет заглавия от турското кино се настаняват в Arena Zapad за три дни с вход свободен, а след това се насочват към Пловдив, Кърджали и Бургас.
 • Master of Art

  12 - 30 април 2018
  От 12 до 30 април минаваме на документална честота с кинофестивала Master of Art, за да надникнем зад фасадата на изкуството – от архитектурата и дизайна, литературата, фотографията и изобразителните изкуства до музиката, танца, театъра и кулинарията. Будим апетита ви за предстоящите 77 филма с 13 избрани хапки.
 • София Филм Фест в Пловдив

  15 - 25 март 2018
  С дългоочакваната продукция 8 минути и 19 секунди по разкази на Георги Господинов откриваме тринадесетия София Филм Фест в Пловдив. Не пропускаме възможността да видим филма първи, броени дни преди официалното му представяне в столицата.
 • Детски филмов фестивал

  3 февруари 2018 - 18 март 2018
  Ако се чудите къде да заведете децата през уикенда, възможностите ви се увеличават с една – Детският филмов фестивал в Lucky Дом на киното започва.
 • Sofia MENAR Film Festival

  26 януари 2018 - 15 февруари 2018
  Фестивалът за кино от ислямския свят, наречен с арабската дума за пътеводна светлина, влиза в десетата си година с над 50 филма и фокус върху новите ирански режисьори. В Пловдив и Стара Загора селекцията е по-тясна, но достатъчна да ни докосне за пореден път до културата на държавите от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка посредством най-добрите документални, игрални и късометражни заглавия от региона.
 • Златен ритон

  16 - 22 декември 2017
  Миналата година не се състоя, затова пък тази идва с двойно повече заглавия - общо 90 нови филма влизат в програмата на 23-ия Фестивал на българското документално и анимационно кино, който заема голям екран в Lucky Cinema от 16 до 22 декември.
 • Кинопанорама Италия днес

  14 - 18 декември 2017
  Шест филма в пет града е схемата на третата Кинопанорама на Италианския културен институт, която тази година минава и през Пловдив, Варна, Бургас и Русе. В София започваме в четвъртък след работа, когато заминаваме за Рим с Мария (и актрисата-режисьор Карен ди Порто) и приключваме в неделя следобед с разходка из Трастевере, сближаваща поезията и живота.
 • Киномания в Пловдив

  17 - 30 ноември 2017
  Световната кинопанорама идва в Пловдив с 30 нови заглавия - премиерни продукции и вечни филмови класики, заради които държим под око афиша на Lucky от 17 до 30 ноември.