Горичка филм фест

Горичка филм фест


13 септември 2011 - 6 октомври 2011
За щастие все още се правят филми, които не разчитат само на визуални ефекти, за да изпратят своето послание. За други ефекти ще се говори в продукциите, които ще гледаме в Одеон благодарение на Горичка – тези, които човекът оставя върху живата природа. Биологично чистата истина, невинаги толкова приятна, колкото ни се иска, ще бъде поднесена в девет филма на екотематика между 13 и 20 септември.


Фестивалът
Загрижеността към природата и нейното съхранение е двигателят на повечето проекти, с които се захващат хората от Горичка. Тази година те разчитат идеите им да докоснат още по-широка аудитория, като за целта организират Горичка филм фест – селекция от заглавия, развълнували и критиката, и еко­активистите. Филмите ще можете да гледате в продължение на седем дни от 13 септември в кино Одеон, където след прожекциите ще можете да се насладите на чаша ароматно биовино и не по-малко екологични сирена.

Филмите
Красивото лице на мръсотията вижте на 13-и в първия филм от фестивала – Сметище, който ще ви разкаже какво се случва с рециклирания боклук в най-голямото сметище на света. Разтърсващ разказ за лова на делфини край Япония дава основата на Плитки води, дълбоки тайни (16 септември). Много любопитен ни се струва и План: Яж на Шели Лий Дейвис и Ор Шломи за храненето, което ще опази не само здравето ни, но и Земята (18 септември, 17:00). Ако сте пропуснали предишни прожекции на Храна ООД и Къде изчезнаха пчелите?, можете да наваксате съответно на 18 и 19 септември от 19:00.

Каузата
Не виждаме по-добра причина да посетим фестивала от тази да променим поне малка част от отношението си към природата. Водени от мотото, че био не е куха дума, организаторите ни приканват да дадем своята дан в опазването на околната среда, дори ако трябва да започнем с гледането на филми за реалното състояние на планетата и човека. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.