Златен кукер 2011

Златен кукер 2011


28 септември 2011 - 2 октомври 2011
Международният фестивал за анимационно кино Златен кукер се завръща на 28 септември обещава да изгони всички зли духове и лоши мисли с много цвят, емоция и настроение. Тази година ще е много по-мащабен от миналата и с още повече положителен заряд. Петте фестивални дни ще се проведат в Арена Запад, а по-долу ще акцентираме върху някои от стотиците представяни заглавия.


Второто издание на Златен кукер е международно, каквото е и журито. Председател е човекът, чиято кариера е преминала през Hanna Barbera Studios и Disney, основателят на Zanymation International – Бил Денис. Сред членовете е и Румен Петков – сценарист, художник и режисьор на много от сериите на Джони Браво, Крава и Пиле и Лабораторията на Декстър .

Селекцията включва 340 продукции от 51 страни, сред които са екзотични анимационни дестинации като Екваториална Гвинея и Иран. Разнообразието гарантира, че ще се намери по нещо за всеки вкус – пълнометражен филм като полския Таралежът Йежи (30 септември, 21:00, за лица над 16) или панорама извън конкурсната програма като стерео 3D филмите (1 октомври, 19:00). Участниците ще се борят в категории на филми до 10, до 50 минути, телевизия, интернет, детски, студентски, пълнометражни, ще има още експериментални и образователни клипове. Най-приятното е, че в програмата са включени панорами от световно признати филмови асоциации като Националния филмов борд на Канада (2 октомври, 17:00) или АСИФА Индия (веднага след откриването на 28-и, 19:00).

Освен изобилието от свежа анимация, Златен кукер ще предложи и майсторски клас на Марк Бертран на тема Стероскопични 3D филми (1 октомври, 19:00) и уъркшоп с Румен Петков (3 октомври, 14:00, запишете се за участие на info@animationfest-bg.eu). За децата също е предвидено забавление – на 2 октомври от 10:00 ще има детски купон с игри, рисуване, караоке и първите космически 3D кучета Белка и Стрелка.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.