Салон на изкуствата 2012

Салон на изкуствата 2012


13 - 31 май 2012
Салон на изкуствата започва на 13 май, но бързаме да ви споделим всичко интересно, което ще се случи в залите на НДК до края на най-културния месец.


Организаторите са решили тази година да дадат силен тласък на родното изкуство, а участниците във фестивала са все даровити българи, чиято слава е излязла извън границите на страната ни, затова и ще премине под мотото Говорите ли български?. Всички изкуства ще имат свой представител – началото е с концерта Вива Вивалди на Васко Василев (Зала 1, 13 май, 19:00). Нежни фолклорни и етно напеви ще звучат на завръщането на Нина Николина заедно с Берковския ансамбъл навръх 24 май, отново в зала 1. С концерти ще се включат Йълдъз Ибрахимова с юбилеен спектакъл на 21 май от 19:00 и Unplugged шоуто на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени (зала 2, 18 май, 20:00).
Освен джаз, класика и танцови представления, публиката ще може да посети Фестивала на документалното кино в Люмиер (21, 27, 30 май), както и изложби на Кольо Карамфилов и Буря Стефанова в Арт галерия. За чудесен завършек на Салон смятаме гала концерта на Балет Ермитаж (зала 1, 1 юни, 19:00). В рамките на Салон на изкуствата ще се проведе и Пролетният панаир на книгата (етаж 3, 27 май-3 юни). Събитията са много и все любопитни, така че следете внимателно сайта на Програмата, за да сте в крачка с най-актуалното.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.