Намасте

Намасте


30 май 2013 - 6 юни 2013
Душата на Боливуд безспорно е нежна, емоционална и прочувствена. Ще я видите разголена в девет нови филмови продукции, в рамките на втория фестивал на индийското кино – Намасте. Между 30 май и 6 юни уютният киносалон на Дом на киното ще гъмжи от страсти.Да обичаш на инат
Приликата между искрената и фалшивата любов е, че никога не са достатъчни. Особено пък в Боливудските продукции, където всичко се крепи върху нейните плещи. Ако на миналогодишния Намасте сте излезли от киносалона с натежало от емоция сърце, то бъдете готови за дежа вю след края на Коктейл (4 юни, 19:00), където трима красиви младежи се забъркват в любовен триъгълник с много проби, грешки, сълзи и възтържествуваща любов. Сюжетът на Историята на нашата любов (2 юни, 18:00) е много сходен и също нелек. Ще ви покаже колко сложно нещо е обичта и как зорко трябва да се пази тя. В Билу Бръснаря (2 юни, 15:00) пък ще видите другата страна на монетата - истинска крепка приятелска любов и готовност да изтърпиш всяка несгода, но да не издадеш тайната на свой верен другар.

Новата вълна
Любовта действително е запазената малка на Боливуд. Но това значи, че всеки излязъл изпод ръцете и умовете на индийските кинодейци филм, се подчинява на нейните устои. Ще се убедите сами когато видите Агент Винод (6 юни, 19:00) в чието сурово лице и спретната одежда ще разпознаете прототипа на Агент 007. Индийският Джеймс Бонд, досущ като британския си колега, се справя със заплетени схеми, брутални бандити, красиви жени и застрашен от беди свят. В Ра.Едно (5 юни, 19:00) злодей излиза от компютърна игра и създава куп неудачи, а Първенец на гимназията (1 юни, 15:00) е лежерна колежанска история с много песни и танци. Такива впрочем има във всеки един от споменатите по-горе филми. Така е то - печатът на Боливуд.

Столетник
Намасте е знаменателен. Фестивалът отбелязва стогодишнината от създаването на първия чернобял индийски филм, затова приемете фестивалните дни като покана за едноседмичен празник. Хванете за ръце роднини, приятели, малки и големи и се отправяйте към киносалона, където ви очаква пиршество на индийската култура. Защото там откъдето филмите идват, ходенето на кино е много повече от просто ходене на кино. То е своеобразно малко тържество!

 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 02.06.2013 00:42 Krisi_Khan

Шахрукх Кхан

Здравейте,бих искала да попитам ще давате ли други филми от Боливуд? По специално питам за филмите с Шахрукх Кхан най вече последния му от 2012-"Докато съм жив"-"Jab Tak Hai Jaan"?


Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081