Sofia Biting Docs

Sofia Biting Docs


12 - 25 октомври 2015
Хапливите документални филми отново пристигат в София. Фестивалът Sofia Biting Docs ни среща с над 10 провокативни премиерни заглавия, които варират от пътешествия в Индия през темата за здравословното хранене до най-новия проект на Банкси в Ню Йорк. Гледаме в Дома на киното, Културен център G8, Евро Синема, Чешки център и Институт Сервантес.


Фестивалът представя селекция от документални филми и се фокусира върху на пръв поглед преексплоатирани, но в действителност актуални - важни и хапливи теми за обществото - нарушаване на човешките права, дискриминация на различните, интеграцията на малцинствата, проблемите с околната среда, както и всичко от документалното кино, което показва интересни истории и хора - филми, заснети с цел да информират и да провокират, да задават въпроси, които да се дискутират.
Паралелно с филмовите прожекции, в рамките на фестивала, се организират дебати и лекции, като целта им е не толкова да разрешават проблеми, а да ги популяризират, като в търсене на обективността, всеки сам да стигне до своята истина.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.