So Independent

So Independent


22 октомври 2015 - 1 ноември 2015
Ето го и независимото кино – онова, което се прави с малки пари, не чука по вратите на големите студиа, не продава планини от пуканки и точно затова разказва свободно историите си такива, каквито са. Десетте по-долу са извадка от 24-те, които идват за So Independent от 22 октомври до 1 ноември. Фестивалът е за шеста година, но за първа ще дава и награди – гледайте и гласувайте, журито сме ние.


Госпожица Америка
Необичайна, умна и секси комедия за една самотна колежанка в Ню Йорк, чийто скучен живот рязко става щур купон, когато попада под крилото на бъдещата си доведена сестра. Филмът открива фестивала в кино Люмиер на 22 октомври от 19:00.

Глутницата
Документалният филм, взел голямата награда на журито на Сънданс 2015, ни среща с братята Ангуло. Те живеят в апартамента си в Долен Манхатън без досег с външния свят, освен чрез филмите, които постоянно гледат и разиграват помежду си. Когато един от тях напуска бърлогата, илюзията се пропуква.

Докато сме млади
Прозорлива и забавна сатира за двама застаряващи хипстъри, на които им предстои да разберат, че да си зрял е дори по-готино от това да си модерен. Те са Наоми Уотс и Бен Стилър, съпрузи над 40-те, увлечени твърде много по хвърковатия живот на млада двойка.

Омарът
Шантава, но нежна любовна история с награда от Кан 2015. В недалечно бъдеще необвързаните хора са затваряни в Хотела, за да си намерят партньор за не повече от 45 дни – ако не успеят, ги превръщат в животни и ги пращат в Горите. Един мъж, избягал от Хотела в Горите, се влюбва против всички правила.

Семейни реликви
Новият филм на Иван Черкелов с гала прожекция на фестивала. Три на пръв поглед независими истории се развиват паралелно в рамките на няколко дни и постепенно разкриват отношенията в едно семейство, в което общуването между съпрузи, братя, родители и деца вече е разрушеното.

Опиат
Главният актьор тук, Шамейк Мур, заслужено стана любимец на Сънданс тази година. Той играе младеж, който се опитва да оцелее в гетото на Лос Анджелис и да влезе в колеж, но една покана за ъндърграунд парти го вкарва в наркотична авантюра, която му помага да намери истинското си аз.

Венеция
Фестивалът за пръв път показва кубински филми и този е един от тях. История за три козметички, които пръскат заплатите си за една необикновена нощ в подземния свят на Хавана, а на сутринта мечтаят да отворят собствен салон на име Венеция.

Кумико, търсачката на съкровища
Хипнотизираща история (с номинация за чуждестранен Оскар), която започва като фантазия на една жена, но завършва истински. Кумико търси куфар с пари, който вярва, че е заровен в замръзналите полета на Северна Дакота, след като вижда сцената във филм, погрешно приела за документален.

Бавен запад
Интелигентен филм с мрачен хумор и стряскащо насилие, получил Голямата награда на журито за световно кино на Сънданс 2015. В края на 19 век 16-годишно момче тръгва от Шотландия към Колорадо, за да види любимата си, но закрилата на мистериозния му спътник (Майкъл Фасбендер) не е достатъчна да го опази от опасностите.

Малки драми
Филм с много силна атмосфера, в който обичайно комедийната Елизабет Банкс прави страшна драматична роля. След инцидент в мината в малък град, майката на наскоро изчезнало момченце се сближава с единствения оцелял и се отчуждава от съпруга си, когото всички смятат за виновен. Тайни, лъжи и истини превръщат градчето в кошер.

Цени на билетите: 7/9лв



 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.