Седмица на бразилското кино

Седмица на бразилското кино


19 - 25 септември 2016
9 пълни и селекция от 7 къси кинопътешествия до щата Сеара в Бразилия пристигат на екран и в София. Вход свободен.


1958 – годината, в която светът откри Бразилия
Документален поглед върху първата спечелена световна купа по футбол, сглобен от архивни кадри, интервюта и истории от терена, треньорското ложе и журналистите зад микрофона.

Демокрацията в черно и бяло
Този документален филм ни пренася в 1982, когато военната диктатура в Бразилия навършва 18 години. Въпреки насилието и цензурата, музиката и спортът не спират да променят хода на историята.

Нашият Дом
Nosso lar на португалски означава именно това, но тук смисълът е по-метафоричен – "нашият дом" е място след смъртта, за което лекарят Андре Луис разказва през "жива връзка" с медиума Чико Ксавиер.

Госпожа Сатан
Или второто име на легендарния чернокож травестит Жоао Франциско дос Сантос. Гледаме през ключалката към бохемското му ежедневие в квартала Лапа в Рио де Жанейро, достатъчно за сюжет на филм с 21 награди.

Лунарио Перпетуо
Разнообразен спектакъл, който търси връзка между фестивалното и строгото, драматичното и лиричното, повърхностното и религиозното чрез общия език на музиката.

Небето на Суели
Младата майка Хермила очаква завръщането на съпруга си в малък град. Той обаче така и не идва, принуждавайки я да заложи тялото си срещу еднопосочен билет за бягство.

Сири-Ара
В компанията на тайнствен индиански вожд, Сиоран броди из пустинята в търсене на своя произход. Съдбата му обаче се пресича с тази на местни племена, за да разкаже с алегории цялата история на бразилската колонизация.

Шико Шавиер
Медиумът, доживял 92, събира в био­графията си филан­тропска дейност, 400 психографски книги и много противоречия. Феномен или измамник е този човек? Запознаваме се с него през очите на режисьора Даниел Фильо.

Майка и дъщеря
Фатима решава да посети майка си след дълги години раздяла, за да погребе детето си според всички ритуали. Оказва се обаче, че в изоставения някога дом още витаят сенките на миналото, които не оставят път на бъдещето.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.