Седмица на корейското кино

Седмица на корейското кино


11 - 14 ноември 2016
В продължение на няколко дни Дом на киното показва четири филма от последните години, създадени в Южна Корея.


Гневът на краля
С тази историческа драма влизаме в двореца на Краля на нещастието – Джънгджо, който се качва на трона през 1777 сред поредица от заговори и преврати. В дворцовия театър на политически интриги и наемни убийци срещаме доверения евнух Санг-чек и гледаме от първи ред напечени батални сцени.

Тежък ден
Изразът "тежък ден" придобива нови измерения за детектив Гън-су, след като на път за погребението на майка си блъска млад мъж и скрива тялото му в ковчега. Положението се влошава, когато негов колега започва да души наоколо и дори да отправя заплахи – в микс от динамичен екшън, черен хумор и сатира за полицейската корупция.

Лифи, кокошката беглец
В курника е тясно и скучно, а да бъде проста носачка никак не допада на кокошката Лифи. Затова тя решава да избяга в гората, да прекъсне обречения кръг яйце-след-яйце и... да си излюпи пиленце. Невероятната история на детската писателка Хуан Сънми скача от книгата в киното с приз за най-добър филм на Азиатско-тихоокенските награди.

Човекът-план
Романтична комедия в стил 50-те с доза наивитет и ред мелодраматични спънки. Джънг-сък е библиотекар с мания за подредено-планирано-чисто, който има още една слабост – касиерката Джи-уон, със същото психоразстройство. За да разкрие чувствата си, той решава да ѝ подари своя дневник, който обаче не стига директно до получателя.

Вход свободен с безплатни билети на касата на киното.


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 04.11.2016 11:14 tanque

Re: Седмица на корейското кино

Това са филми на Южна Корея.