Седмица на словашкото кино

Седмица на словашкото кино


25 септември 2017 - 1 октомври 2017
Цяла седмица гледаме най-доброто от словашкото кино в G-8 и Euro Cinema с вход свободен с безплатен билет от касата на киното.


С теб обичам Словакия
Ирландски студент и словашка актриса пътешестват из природните и исторически забележителности на страната в това документално road movie с романтични завои.

Ръбът
Документален поглед върху краткия живот на словашкия композитор Марек Брезовски, талантлив музикант и символ на следреволюционното поколение на 90-те. Режисьорът на филма – Патрик Ланчарич, е при нас за среща след всяка от прожекциите.

Чистачът
Работата на Томаш е да почиства къщите, където са починали хора, а хобито му е тайно да наблюдава живота на опечалените близки. Странното му ежедневие обаче излиза извън контрол, когато се влюбва и някои истини трябва да бъдат разкрити.

Станко
Фермер се оплита в лъжите си и така губи своята земя, но получава втори шанс, когато трябва да закара непознато момиче до Италия. Сприятеляването им по пътя обаче затруднява изпълнението на задачата.

Градината
Недоволен от живота си учител бяга в старата къща на дядо си, която успява да внесе ред в дните му със своето магическо излъчване.

Учителката
Учителката е бездетна вдовица, която държи в подчинение семействата на целия клас, а директорката прави отчаян опит да се освободи от нейните заплахи, като свиква родителска среща.

Козата
Бивш олимпийски шампион по бокс живее в гето за социално слаби, но решава да се върне на ринга, за да промени решението на приятелката си да направи аборт.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.