Седмица на корейското кино

Седмица на корейското кино


9 - 12 ноември 2017
Три игрални филма и една пълнометражна анимация влизат в Дом на киното от 9 до 12 ноември, за да ни срещнат с кинематографията на Южна Корея от последните шест години. Билетите са по 2лв от касата на киното.


Детектив К
В края на 18 век Кралят се опитва да укрепи властта си, но мистериозните убийства на висши сановници и постоянните заговори не му помагат. За да се справи със ситуацията, той наема чосонския детектив К, който влиза в серия комично-опасни ситуации, за да разкрие виновниците в този средновековен криминален екшън.

Моят Павароти
Музикална драма по истинския случай на младия гангстер Ким Хо-чун, чийто живот се преобръща благодарение на учителя Сан-джин. Когато чува гласа на момчето, Сан-джин използва любовта му към музиката, за да му помогне да започне начисто и да изпее своята история в арии.

Тайна мисия
След като лидер на престъпна банда от КНДР успява да избяга и да се укрие в Южна Корея, детективи от двете държави трябва да работят заедно, за да го заловят. Излязъл тази година, филмът е посрещнат с награди и ръкопляскане, защото показва категорично и елегантно разделението на Корейския полуостров – проблем, засяган все повече в южнокорейското кино през различни сюжети и жанрове.

Зелени дни  
Пълнометражна анимация за Соо-мин, която се премества в ново училище и там среща мечтаещия да стане астронавт Чол-со и провалилата се спортистка И-ран. Тримата приятели споделят мечтите и страховете си по пътя на израстването и преживяват първите любовни емоции, които докосват и нас с класическите корейски рисунки.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.