Кинопанорама Италия днес

Кинопанорама Италия днес


14 - 18 декември 2017
Шест филма в пет града е схемата на третата Кинопанорама на Италианския културен институт, която тази година минава и през Пловдив, Варна, Бургас и Русе. В София започваме в четвъртък след работа, когато заминаваме за Рим с Мария (и актрисата-режисьор Карен ди Порто) и приключваме в неделя следобед с разходка из Трастевере, сближаваща поезията и живота.


Мария и Рим
Пълнометражен режисьорски дебют на Карен ди Порто, с която се срещаме и в залата преди филма. Тя играе и Мария – "съдържател на ключове", която обикаля със скутера си из Рим, за да настанява туристи в скъпи частни домове, докато всъщност мечтае да стане актриса.

Нещо ново
Лучия отдавна е приключила с мъжете, а Мария не може без тях. След като Лучия прекарва една нощ с идеалния, но незрял мъж, двете приятелки си взимат почивка, за да направят равносметка на живота си и да намерят нещо ново.

Деца на нощта
"Вие сте управляващата класа на бъдещето" е мотото на престижния швейцарски колеж за деца на богаташи, в който цари желязна дисцип­лина. Всички правила обаче са нарушени, когато послушният Джулио среща бунтаря Едо.

Уши
"Починал е приятелят ти Луиджи, взимам колата", гласи бележка върху хладилника на Марчело, който се буди с пищене в ушите и никаква идея кой е Луиджи. Дали той полудява, или целият свят се е побъркал е темата на последвалия трагикомичен ден, приключил със заря от фестивални награди.

Акабадора – последната майка
Анета е наследила от майка си тайния ритуал да прекратява страданията на умиращите, но когато се налага да бяга в началото на Втората световна, открива, че може да се откъсне от наложената ѝ архаична роля, която никога не е желала.

Всичко, което искаш
Алесандро е буен и неук младеж, който приема неохотно да придружава Джорджо – забавен 85-годишен поет със симптоми на Алцхаймер. По време на разходките им, двамата откриват равновесие през различията помежду си, а историята им печели Сребърна лента за най-добър сценарий.
· Пловдив · Варна · Бургас
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.