Седмица на китайското кино

Седмица на китайското кино


1 - 6 октомври 2018
От 1 до 6 октомври гледаме шест игрални и документални образци на китайското киноизкуство с вход свободен срещу безплатен билет от Дом на киното.


ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА
Джан Имоу се отклонява от историческите екшъни с тази драма за политическия затворник Лу Йеншъ, който се завръща в дома си само за да открие, че съпругата му не го разпознава, а дъщеря му се е отказала от мечтата си да стане танцьорка.

СТАРИ ПУШКИ
Стари пекински мафиоти и млади гангстери с партийно потекло се сблъскват в тази криминална драма, в която между поколения, оръжия и ценности хвърчат искри, черни майтапи и местен жаргон.

ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИ
Режисьорът Дзя Джанкъ обича да насочва камерата си към нелицеприятните проблеми по ниските социални етажи на Китай. Тази драма, базирана на четири реални криминални случая от различни провинции, не прави изключение, а дори печели награда за най-добър сценарий в Кан.

Документален разказ за 200 000 китайки, превърнати в сексуални робини по време на Втората световна война, от които през 2015 само 22 са все още живи. Опознаваме ги чрез отрязъци от ежедневието им и разговори с тях и близките им.

СЕЗОНЪТ НА МЛАДОСТТА
През 70-те години, когато Културната революция е към края си, в един армейски ансамбъл постъпва нова танцьорка. Там тя се среща с уважавания от всички Лиу Фън, а на фона на любов и предателство двамата трябва да се справят с реформите в Китай и личните разочарования.

КАЙЛАШ – ПЪТЕКИТЕ НА ДУШАТА
Пастирът Ян Пей тръгва на свещено поклонение към връх Кайлаш заедно с разнородна група поклонници от своето тибетско село. Те смирено изминават стотици километри, през които са изправени пред природните стихии и собствените си възможности.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.