Kинотека - фестивал на полското кино

Kинотека - фестивал на полското кино


27 септември 2018 - 6 октомври 2018
Втората Кинотека пълни цяла седмица с игрални филми, за да отбележи годишнината на Полша като суверенна държава, а докато на екрана в G-8 гледаме истории от 1921 до сега с безплатни билети от касата на киното, във фоайето редят изложба на полски филмови плакати.


ЧУДОТО КРАЙ ВИСЛА
От немия филм на Ришард Болеславски от 1921 днес са оцелели само 53 минути, които разказват за Полско-съветската война от 1920, приключила с Варшавската битка.

СМЪРТТА НА ПРЕЗИДЕНТА
Режисьорът Йежи Кавалерович проследява процеса по избирането на Габриел Нарутович за първи президент на втората Полска република, както и обстоятелствата, довели до убийството му.

НАЙ-ДОБРИЯТ
Историята на полския спортист Йежи Гурски, успял да завърши еднодневния маратон на смъртта, който включва 3.86км плуване, 180.25км колоездене и 42.2км бягане.

ПТИЦИТЕ ПЕЯТ В КИГАЛИ
Полска орнитоложка, която изследва лешоядите в Руанда, успява да спаси местно момиче, когато през 1994 за 100 дни загиват над милион души при сблъсъците между племената тутси и хуту. Ще успеят ли двете да продължат живота си след това?

ПОМИРЕНИЕ
В края на Втората световна война Франек започва работа в лагер за "нелоялните към комунистическата власт", без да знае, че сред затворниците е и приятелят му Ервин, с когото са влюбени в едно и също момиче.

ТИХА НОЩ
За Бъдни вечер Адам се завръща в родната си къща, но семейството му не подозира каква е истинската причина за посещението му. Ситуацията се усложнява още повече, когато гостът обявява, че ще става баща.

ВОЛТА
Бруно Волта е истински майстор в решаването на загадки, така че, когато тайнствената Вика го среща "случайно", след като е открила ценен предмет в стената на стара къща, той няма как да изпусне възможността да се сдобие с реликвата.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.