¡Olé! Festival

¡Olé! Festival


7 - 24 октомври 2018
Фестът ни придърпва в Sofia Live Club с три концерта (всичките от 20:00) и нов прочит на традиционната испанска и латиноамериканска музика. За нея и танца научаваме още в Дома на киното с четири документални филма, а програмата по дати изглежда така:


11 октомври
Хармониката на Антонио Серано и китарата на Антонио Санчес дълги години са част от септета на Пако де Лусия, а днес двамата инструменталисти се събират за фламенко-джаз спектакъл, който напомня за гениалността на китариста, без да пропуска и техни авторски композиции.

18 октомври
Музата ѝ се разгръща според държавата, в която се намира, а последните пет години Мария Торо прекарва в Испания, Швейцария, САЩ и Бразилия. Фламенкото е основната жилка в двата ѝ албума A Contraluz и Araras, но с помощта на флейта тя говори на музикален език, събрал в себе си джаз и бразилски традиционни елементи.

24 октомври
Quentin Gas & Los Zíngaros от Севиля ни запознават с нещо толкова необичайно като психеделичен фламенко рок. Ако не си го представяте съвсем, албумът им Caravana, сочен от критиците за наистина интересно предложение в стила, рисува ясна картина на южните испански земи, от които бандата се вдъхновява.

Кино програма
Първи влиза Пако де Лусия: Търсенето на Франсиско Санчес с награда Гоя от 2015 за най-добър документален филм (7 октомври, 17:00), а после отиваме до Сенегал с африкано-испанските ритми на Казаманс (9 октомври, 19:00). Между тях фокусът е върху танца – с Един фламенко разказ (7 октомври, 19:00) и Импулс (8 октомври, 20:30).

Фестивалът е инициатива на Институт Сервантес и Джаз Плюс Концерти

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.