Седмица на бразилското кино

Седмица на бразилското кино


22 - 28 октомври 2018
Селекция от 10 пълнометражни и 13 късометражни заглавия от Бразилия се настанява в Euro Cinema и G-8 Cinema за цяла седмица от 22 октомври с вход свободен.


Бизору
Историята на една легенда в бойното изкуство капоейра – бразилецът от африкански произход Бизору, който търси своята мисия.

Ганга Зумба
Филм за бягството на Ганга Зумба от захарна плантация по време на робството в Бразилия, което го превръща в един от първите тъмнокожи водачи на движението за свобода.

Госпожа Сатан
Среща с градската маргинална култура на Рио де Жанейро през историята на известния травестит Жоао Франциско дос Сантос – мошеник, артист и приемен баща на седем деца.

Киломбо
През 1650 група роби започват да се бунтуват в Пернамбуко, а сред тях е и Ганга Зумба – бъдещият водач на Палмарес в съпротивата срещу колониалната обсада.

Клара звезда
Документален филм за певицата Клара Нунес, която дори 30 години след смъртта си продължава да хвърля сянка върху попкултурата в Бразилия.

Местре Бимба – Капоейра Илюминада
Документален разказ за Маноел Дос Рейш Мачадо, създал капоейра режионал – едно от двете основни течения в бразилското бойно изкуство.

Момче 23: Загубени деца в Бразилия
По време на лекция професор по история открива случайно тухли, маркирани със свастики, и започва разследване, за да разбере какво се е случило в миналото на това място.

Документален филм за моста между Бразилия и Африка, видян през историите на студенти от африканските страни, които учат в бразилски университети.

Паулиньо да Виола: Моето време е днес
Запознаваме се с бразилския певец и композитор на самба Паулиньо да Виола през обикновения му начин на живот и разказите на семейството и приятелите му.

Историята на трима души, които водят битка за равенство в Бразилия – страна, която се гордее, че е пример за липса на расова дискриминация.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.