Дни на аржентинското кино

Дни на аржентинското кино


7 - 10 февруари 2019
Kрасива почит към приятелството между Астор Пиацола и Хосе Понс - в поетичен и емоционален тон, филмът разказва историята на двамата приятели, които се срещат в Париж в началото на своите петдесет години.

Карлос Гутиерес е имитатор на Елвис от Буенос Айрес, но не е доволен от живота си: работи на поточна линия в завод, развежда се със съпругата си, а внезапно му се налага и да си припомни, какво означава да е баща.

Двама крадци се запознават, докато се опитват да задигнат антика от музей. Въпреки съперничеството си, са принудени да се съюзят за следващия си удар, в който обаче нищо не е каквото изглежда. 

Хулиан и Никола помагат на хората в бедно предградие на Буенос Айрес, а мечтата им е да довършат строежа на изоставена болница. Единствената им опора обаче е Лусиана – млада и непокорна служителка в социалните служби.

Футболният запалянко Педро Пинтос скоро осъзнава, че манията по спорта започва да разклаща отношенията със съпругата му и двете им дъщери. Докъде ще стигне семейството, когато Педро е способен да гледа мачове денонощно? 

Когато Алехандро умира, тримата му дългогодишни приятели се опитват да се възстановят от загубата и да осигурят бъдещето на дъщеря му, а за целта планират измама, немислима в света на търговията с футболисти.

Комедия за случайната среща между Роберто и един китаец, който се лута из Буенос Айрес в търсене на единствения си жив роднина. Между двамата започва странно съжителство – Роберто не говори китайски, а Хун не знае нито дума испански.

В разгара на военната диктатура в Аржентина през 1977 пилотът Томас Коблик отказва да се подчинява на заповедите и се укрива в малко градче на юг, където неочаквано среща любовта, но привлича и вниманието на суровия комисар Веларде.

По време на последната военна диктатура в Аржентина убийствата и отвличанията принуждават едно семейство да се скрие далеч от града. Действията протичат през погледа на десетгодишния Хари, който възприема случващото се чрез закодиран език.

Пълнометражна анимация за срамежлив играч на футбол на маса, който трябва да се пребори с най-добрия в спорта в света, за да върне отвлечената си приятелка и да не позволи градчето им да се превърне в модерен стадион.

Билети от 8лв от касата или сайта на Дом на киното


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.