Фестивал на италианското кино в България

Фестивал на италианското кино в България


17 - 27 юни 2019
Четвъртият фест с филми от Италия носи към екрана в София девет драматично-смешни заглавия, които разказват все за живописната област Пулия, а в ложата на гостите сядат две легенди – актрисата Орнела Мути (на 19 юни в 20:15) и актьорът-режисьор Джанкарло Джанини (на 18 юни в 20:15).


Walking on sunshine
Мади се приготвя за сватбата си в Пулия, без да знае, че в миналото годеникът ѝ е имал авантюра с нейната сестра. Раф пък не подозира, че бъдещата булка е свързана с бившата му приятелка, така че голямото събитие бързо се превръща в забавна бъркотия.

Трима приятели държат агенция, която подсигурява алиби на клиентите си. Фред обаче се влюбва в Клио, пред която не може да разкрие професията си, а ситуацията се усложнява, когато разбира, че баща ѝ е един от неговите клиенти.

Семейство, управляващо текстилна фабрика, е принудено да затвори предприятието. Три поколения жени се борят за оцеляването си и, за да покрият дълговете си, продават къщата, а след като брат ѝ емигрира, на Аделе се пада задачата да намери изход от ситуацията.

Микеле е зидар от Пулия, известен със слабостта си към жените. Когато една от трулите му (каменни къщи с конусовидни покриви) изчезва ден преди пристигнето на поредната му гостенка, той трябва да я приюти в дома си, което ще обърне живота му, но и ще се превърне в истинска криминална история.

Двама приятели решават да избягат от малкото си градче и се озовават в северна Европа, където с помощта на една жена преминават през редица приключения, за да усетят за първи път вкуса на живота.

Любовниците Серджо и Сабрина не могат да напуснат официалните си половинки поради финансови причини. Когато колегите на мъжа си правят шега, че е спечелил 3 милиона евро от лотарията, двамата решават да се преместят, но истината бързо ще промени плановете им.

Лекарят Лука напуска Рим, за да практикува в Кения, където с изненада научава, че приятелят му Марио ще работи в същата болница. От съпругата му обаче разбира, че Марио е забъркан в скандал, а много тайни от миналото на двамата мъже излизат наяве.

Комикът Франческо прекалява с шегите и не разсмива никого, освен Франческа. Любовта им продължава 15 седмици, но един скеч за фигурата ѝ слага край. За да си я върне, трийсетгодишният мъж е готов дори да убие леля ѝ, за да може отново да прегърне Франческа на погребението.

Разказ за завръщането на актьора Рудолфо Валентино в родната му Кастеланета в стил "комедия на недоразуменията", който с магически елементи показва семейството и болките на човека зад образа на звездата. 

В малкото градче Дисперата Филипо Пизанели се чувства неподходящ за кмет, но обича поезията и преподаването на литература в затвора. Там се запознава с Пати и брат му, които мечтаят да са босове на мафията, а приятелството между тримата ги кара да вземат смели решения.

Билети от 8лв на касите или сайтовете на Дом на киното и Люмиер Лидл


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.