16-и дни на предизвикателствата

16-и дни на предизвикателствата


29 - 31 март 2022
За 16-и пореден път се впускаме в тридневно приключение, комбиниращо екстремни спортове, екология и туризъм. Независимо дали спадаме към заклетите пътешественици, любителите на адреналина или загрижените за околната среда, в богатата програма откриваме по нещо, което да засити жаждата ни за вълнуващи преживявания.


Очакват ни вдъхновяващи кино прожекции, любопитни дискусии и изумителен спектакъл с елементи на вертикална хореография и паркур катерене върху фасадата на Френски институт и Столична библиотека. В рамките на информативни практически ателиета и презентации се учим на първа помощ в планински условия и откриваме тайните на създаването на екстремно кино.

Разбира се, и това издание на фестивала няма да остане без специални гости. Срещаме се с Вивиан Брющес - алпинист с впечатляващи постижения в екстремните ски, документалиста и оператор Бернар Делапиер и бащата на вертикалната хореография Антоан льо Менестрел. Наслаждаваме се на лентите на режисьора и журналист Кристоф Райлат и филмовия продуцент Лус Харди, а с тях самите също можем да се запознаем лично.

Приемаме предизвикателството с билет, закупен оттук, а пълната програма разглеждаме тук. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.