Кино под открито небе на Пролетен Витоша Фест

Кино под открито небе на Пролетен Витоша Фест


14 - 15 май 2022

14 и 15 май са ни резервирани за два изпълнени с преживявания дни в откритото пространство пред Националния исторически музей. Спортуваме, танцуваме, сдобиваме се с нови книги и дизайнерски бижута и дрехи, а вечерта няма как да мине без филми под звездите. Малчуганите пък се потапят в магията на приказките, омаяни от майсторството на Куклен театър Мале-мале. Фестивалът се организира от Район Витоша, а двете прожекции са едва първите от серия събития на открито от Кинематограф.БГ и осъществени с подкрепата на Район Витоша и Столична община.
Екипът на Кинематограф ни е подготвил разнообразна селекция с акцент върху българското кино за малки и големи, като и в двата дни започваме с ленти, подходящи за деца.

Програмата на 14 май включва цели четири български късометражни филма, две продукции от САЩ и една южнокорейска анимация. Фантастичното присъства рамо до рамо с реалното, а времето се оказва доста разтегливо понятие. Роботи и облаци, театър и любов – очаква ни един истински водовъртеж от емоции.

Анимацията задава тон и за втората вечер от фестивала с филма на Ася Кованова Лист хартия. Влизаме с взлом с усложнения в лентата на Мария Николова Обир, спираме се На червено, а когато подминаваме светофара, зелената светлина ни насочва към една съмнителна операция с компоти.

Сюжетите са разнообразни и интригуващи, затова нямаме търпение за уикенда. Няма да останем гладни нито за изкуство, нито за вкусни деликатеси, защото кулинарният кът на фестивала се грижи за нашите пълни стомаси. За следващите събития на Кинематограф следим програмата им тук.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.