Киномания 2010

Киномания 2010


12 - 28 ноември 2010
Никога не е лесно да избереш какво да гледаш на фестивал като Киномания. Ние обаче сме тук, за да ви дадем бързи начални насоки в морето от филми, което ще залее пет кинозали между 12 и 28 ноември.Произведено в ЕС
Изисканите и пропити с дълбочина продукции, които сме свикнали да наричаме с умиление европейско кино, неслучайно са основна част от програмата на Киномания 2010. Препоръчваме ви изкусително-романтичния разказ Вярно с оригинала (там в любовна игра са вплетени Жулиет Бинош и Уилям Шимъл), фантастичните съновидения в Г-н Ничий (първият филм от 13 години насам на режисьора Жако ван Дормел, с вечно младоликия Джаред Лито в главната роля), както и меланхоличната келтска история Ондин, смесваща отчуждение, любов и дори малко крайморска митология.

Американски прелести
Преглътнете презрителното си отношение към Холивуд (ако все още имате такова) и погледнете кога са прожекциите на Несломим (спортен филм на границата на политическата драма под режисурата на великия Клинт Истууд), на абстрактния шедьовър на Джим Джармуш Границите на контрола (представящ странното испанско пътешествие на един безмълвен наемен убиец) и на военната драма Вестоносецът (с внушителния актьорски талант Уди Харелсън на преден план).

Далеч, на изток
Азиатската различност все по-често намира своя път до софийските екрани и Киномания няма да е изключение от правилото. Пробвайте налудничавата любовна история с красиво-неразбираемото заглавие Аз съм киборг, но всичко е наред (филм на един от най-големите южнокорейски режисьори – Парк Чан-уук), припомнете си бойкия исторически шедьовър Кагемуша на Акира Куросава (излязъл през 1980) или пък заведете детето си на типично японската анимационна приказка Поньо от скалата край морето.

Ах, тази музика
Сред музикалните заглавия на Киномания забелязахме няколко абсолютни шедьовъра – филма за The Doors When You’re Strange (одобрен от групата и разказан от Джони Деп), драмата Лудо сърце (с един брилянтен Джеф Бриджис в ролята на търсещ себе си алкохолизиран и позабравен кънтри певец) и красиво анимирания Чико и Рита (с аромат на кубински пури, южна страст и джаз).

Цени на билетите:


Възрастни: 10/ 8лв
Учащи и пенсионери: 6лв
Деца: 4лв


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.