Зелено кино 2010

Зелено кино 2010


1 - 6 декември 2010
Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Европейски екологичен фестивал” имат удоволствието да ви поканят на Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София.
С оглед на непрекъснато увеличаващите се природни заплахи и катастрофи в света, акцентът на тазгодишното издание на Зеленото кино са филми и образователни дискусии за природни бедствия и аварии.
Ще бъдат показани, с образователна и превантивна цел, впечатляващи продукции на водещите български, европейски и световни медии, независими продуценти и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.
Представените филми и дискусии ще акцентират върху съществуващите природни бедствия и аварии (земетресения, наводнения, пожари, екологични замърсявания и катастрофи) и проблемните въпроси и решения, свързани с осигуряването на защитата на живота, здравето и имуществото на населението, околната среда, културните и материални ценности. Ще бъде разгледана и връзката на тези зачестили природни бедствия и аварии с глобалните промени в климата.
Филмите, които ще представим в София, дават една пълна картина на съществуващите екологични заплахи в различните континенти и посочват мерките, които предприемат отделните държави и неправителствени организации за защита на населението от природни бедствия и аварии.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.