• DA Fest

  10 - 14 септември 2013
  DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия, който среща българската публика с нови тенденции и важни постижения в сферата на дигиталните изкуства – дигитално видео, интерактивен пърформанс и инсталация, нет арт, саунд арт и др.
 • Късо съединение 2013

  1 - 11 август 2013
  Утеха и глътка свежест след юлските горещници ни доставят момчетата от Pozor с добре познатата късометражна фиеста Късо съединение. Празничното посрещане на август ще бъде обилно полято с общо седем собствени и чуждестранни минипрограми, простиращи се чак до 11 август.
 • Месец на норвежкото кино

  13 - 27 юли 2013
 • Западен парк 2013

  17 - 23 юни 2013
  Новото издание на нестандартния фестивал отново ще се разположи в нестандартните пространства на вече много зеления Западен парк, квартал Гевгелийски и дори квартал Факултета.
 • Дни на турското кино

  12 - 13 юни 2013
  Представяне на най-емблематичните за съвременното турско кино филми.
 • Седмица на испанското и ибероамериканското кино

  12 - 16 юни 2013
  Двайсетото издание на традиционната Седмица на испанското и ибероамериканското кино у нас ще се проведе под егидата и грижите на Испанското посолство. Участие в юбилейното издание ще вземе и испанският актьор и кинрежисьор Антонио Бандерас.
 • Намасте

  30 май 2013 - 6 юни 2013
  Душата на Боливуд безспорно е нежна, емоционална и прочувствена. Ще я видите разголена в девет нови филмови продукции, в рамките на втория фестивал на индийското кино – Намасте. Между 30 май и 6 юни уютният киносалон на Дом на киното ще гъмжи от страсти.

 • Пътуващо кино Globul

  29 май 2013 - 1 юни 2013
  Обичаме професионално изпипаните и безплатни неща (Програмата е чудесен пример за такова). Обичаме и хубавото кино. Затова очакваме с кеф да видим филмите от инициативата Пътуващо кино Globul, която ще се разположи пред паметника на съветската армия от 29 май до 1 юни. Ето какво ще можете да гледате.
 • DOMA Art Festival

  29 май 2013 - 9 юни 2013
  Няма какво да се залъгваме, настанало е време фестивално. От онова, дъхавото, дето е в пълнокръвен синхрон с пролетта, dolce vita-та и пробудилото се след зимен унес желание да опознаваме града и да преяждаме с културни събития. Едно от тях е фестивалът DOMA, който ще тупти с пулса на Южна Корея в четири софийски галерии от 29 май до 9 юни.
 • Британски седмици в България

  26 май 2013 - 11 юни 2013
  Тържество на британската култура ни очаква между 26 май и 11 юни по време на първите Британски седмици у нас. Песни, танци, постановки, ястия, та дори и футбол представят лицето на Великобритания отблизо.
 • Сатори Фест

  18 - 28 април 2013
  Сатори Фест ще зарадва почитателите на Далечния изток със специална селекция от филми, направена от Позор. От 18-ти април в рамките на десет дни в София ще се прожектират заглавия от Япония, Тайланд, Китай, Виетнам, Сингапур и Малайзия.
 • София Филм Фест 2013

  1 март 2013 - 6 април 2013
  Пролетта направо си е дошла – съдим по “пропукването” на киноживота в София с традиционния и много любим международен София филм фест. Това е 17-ото му издание и се простира де‑що има екран за радост на феновете на конвенционалното ходене на кино, а и на тези, които предпочитат по‑интимната обстановка. Подбрали сме най-примамливото от програмата, а вие си знаете – подробностите са онлайн и на Програмата Mobile.
 • Menar Film Fest

  16 януари 2013 - 7 февруари 2013
  Няколко години поред източното филмово изкуство стопляше тъжовните ни зимни дни под формата на фестивала Цветята на Корана. Този януари традицията ще бъде продължена с наследника му Menar Fest, или филмите на Близкия Изток и Северна Африка. Няколко столични салона в продължение на две седмици ще ни сгряват с дервишка мъдрост и мистични пътувания към непознатото.
 • Седмица на екологичния филм

  3 - 7 декември 2012
 • Седмица на бразилското кино

  26 ноември 2012 - 2 декември 2012
  Селекция съвременно бразилско кино, представяща старата и модерната Бразилия. Истории, случващи се в градски и селски пейзаж, решени като поетично кино, любовен филм, комедия или драма.
 • Киномания 2012

  8 ноември 2012 - 11 декември 2012
  Организаторите на Киномания трябва да са помислили добре къде ще разположат многобройната си публика, защото още от премиерното рекламно видео Камен Донев обещава, че ще видим филми на Антониони, Скорсезе, Фоси, а “това са много народ”. Находчивите промо клипчета на Донев настрана, Киномания 2012 (8 ноември – 2 декември) идва с изобилие от най-добрите фестивални филми за годината до момента, някои неостаряващи класики и, разбира се, български включвания.
 • Улица Нов живот - 20 години след Воев

  26 - 28 октомври 2012
  Човекът Димитър Воев ни напусна преди две десетилетия, но творецът Воев продължава да е тук. Музикалното му и поетично величие се носят като тъмни сенки над посредствеността на родната сцена, а малкото, които се осмеляват да следват стъпките му, правят това с уважение, граничещо с преклонение. Нещо такова ще бъде и тридневното фестивално събитие Улица нов живот – концерти, прожекции, изложби и литературни представяния, посветени на онзи, който се оказа отвъд смъртта.
 • So Independent 2012

  25 октомври 2012 - 4 ноември 2012
  Това, което виждаме през по-голямата част на годината не е истината за американското кино. От фондация Америка за България за трета година искат да ни покажат какво изпускаме, докато гледаме комерсиални холивудски продукции. Фестивалът за независимо американско кино So Independent (25 октомври – 4 ноември) е посветен на мисията да създаде културен обмен между САЩ и България, разбивайки безмилостно всички клишета тип Made in USA с помощта на повече от 40 заглавия.
 • Zonacine - испанското кино в наши дни

  15 октомври 2012 - 6 ноември 2012
  Институт Сервантес ще отдаде почит на няколко от най-добрите съвременни испански филми, които ще можем да гледаме безплатно в тържествената зала на института. Zonacine започва на 15 октомври и ще продължи до първата седмица на ноември.
 • Ден на София

  14 - 17 септември 2012