София Филм Фест в Стара Загора

София Филм Фест в Стара Загора


5 - 10 април 2011
За втора поредна година старозагорските киномани ще станат съпричастни към най-новите тенденции на световното, европейско и българско кино.Те ще могат да видят най-добрите международни авторски ленти за последната година според 15-ия Международен София Филм Фест, заемащ достойно място в топ 50 на международните филмови фестивали в света.
Общо тринадесет игрални и четири късометражни филма ще се завъртят за шест дни в Promax Cinema (бившето кино Комсомол). Откриването на фестивала е с чисто новото българско предложение Лора от сутрин до вечер на Димитър Коцев-Шошо. Другите родни филми, които присъстват в програмата са дебютните Аварийно кацане на Кристина Грозева и Петър Вълчанов (с участието на любимеца на старозагорската театрална публика Фори Недков), TILT на Виктор Чучков-син и документалният Манчестър Юнайтед от Свищов на Стефан Вълдобрев. Селекцията на късометражните програми OK Shorts включва премиерния Втори дубъл на Надежда Косева и е от филмите – победители в Клуж, Сараево и Истанбул. Продължава традицията всички български филми на фестивала да бъдат представяни лично от творците.
В работата си над лентата Ако искам да свиря, аз свиря, търсейки максимална автентичност, режисьорът Флорин Шербан използва актьорски състав изцяло от криминално проявени. Лентата е отличена в Берлин с наградата на журито за режисура. В афиша присъства и носителят на Златна мечка за 2010 – турската продукция Мед. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.