Кино по време на пандемия: In The Palace

Кино по време на пандемия: In The Palace


27 февруари 2021 - 6 март 2021
Уверихме се, че дори когато прожекциите на голям екран са мираж, срещите със световното кино не само се случват, но и виреят доста добре в глобалната мрежа. Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще го потвърди между 27 февруари и 6 март с 33-часова конкурсна програма, достъпна на специално разработената платформа inthepalace.filmchief.com.


СЕЛЕКЦИЯТА
Ако има нещо, което настоящото осемнадесето издание на IN THE PALACE заявява със сигурност, то е, че производството и желанието за показ на филми стават факт и в кризисни ситуации. Тази година претендентите за официалната селекция надхвърлят 3000, но само 120 от тях участват в категориите за игрално, анимационно, българско, документално, експериментално кино и в новия конкурс – за среднометражни и пълнометражни филми. Организаторите обещават заглавия с номинации за БАФТА и Оскар, участници с награди от Кан, Берлин и Локарно и срещи с автори, обучавали се в най-престижните киношколи в света.

ПОДРОБНОСТИТЕ
Броим месеците до август, когато фестът ще се проведе, както му е редът – в кинозалите и на специални събития с външни прожекции в цялата страна, но дотогава се оглеждаме за пълната програма на inthepalace.filmchief.com, където ни чакат и билетите – за един филмов блок цената е 10 лв., а целият фестивал и достъп до всички заглавия получаваме срещу 20 лв. И това не е всичко – с по левче от всеки закупен билет всеки зрител участва във фонд за финансиране на нови късометражни филми. Уеб адресът на нидерландската платформа Film Chief е също място за срещи с екипите на българските филми в селекцията на IN THE PALACE и пространство за семинари на различни теми.

ВИЗИЯТА
Тази година брандингът на най-големия фестивал за късометражно кино в района е дело на илюстратора Любен Зидаров. Рекламната кампания на настоящото издание ще се разгърне върху фрагменти от неговата творба, озаглавена Шесторка или тройка с предизвикателство към зрителите да дорисуват картината по тяхно усмотрение. Най-добрите попадения, избрани от Зидаров, ще станат част от изложба, а авторите им ще са гости на специално събитие в рамките на следващия фест.

Пълната програма и билети търсете на inthepalace.filmchief.com

· София · Пловдив · Варна · Бургас
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.