• Master of Art: красотата спасява света за осми път

  10 февруари 2023 - 8 март 2023
  Тази година изкуството разцъфва още преди снегът да се стопи. От 10 февруари гледаме специална селекция от документални филми, посветени на архитектурата, дизайна, модата, изобразителното изкуство, музиката, литературата и киното в рамките на кинофестивала Master of Art.
  LUCKY Дом на киното
 • Ден на българското кино

  13 януари 2023
  На 13 януари отбелязваме Деня на българското кино с документални, анимационни и игрални прожекции в четири града в страната. 108 години след първата кинопрожекция у нас ни очакват премиери, фестивални акценти от последната година, късо кино и копродукции. Тази година честването съвпада и със 100-годишнината от рождението на българския режисьор, оператор и сценарист Въло Радев.
 • БГ екран онлайн

  28 ноември 2022 - 18 декември 2022
  Виртуалният кинофестивал БГ екран онлайн цели да поддържа жив интереса към българското кино, независимо дали се намираме на родна земя, или някъде другаде. По време на третото му издание гледаме безплатно 4 късометражни, 8 документални и 8 пълнометражни игрални филма в стрийминг платформата за български филми gledam.bg.
 • Киномания: кино с главна буква

  Buy tickets
  17 ноември 2022 - 4 декември 2022
  Последният голям филмов фестивал за тази година – Киномания – се намества в културния календар на София между 17 ноември и 4 декември с подранили коледни подаръци под формата на класическо и съвременно кино, музика, панорами и специални срещи. Вадим червения маркер и започваме да отбелязваме програмните си фаворити отсега.
  LUCKY Дом на киното
 • Международен фестивал на портретния филм

  10 - 30 ноември 2022
  На 10 ноември стартира третото издание на Международния фестивал на портретния филм. Тази година той протича под надслова Разгръщане, а това, което се разгръща пред нас, е пълнотата на личната човешка вселена, пречупена през призмата на филмовото изкуство. Гледаме кинопортрети на хора, явления и общности, разделени в шест категории.
 • Sofia Game Night 2022

  5 ноември 2022
  На 5 ноември 9 различни града в страната стават поле за всички търсачи на приключения. Пловдив, Варна, София, Бургас, Враца, Сливен, Велико Търново, Перник и Русе са горещите точки на Sofia Game Night 2022, когато компютърни и настолни игри, експерименти, VR, изкуство, събития за деца и градски предизвикателства се подреждат пред нас, за да станем част от тяхната вселена.
 • Комедиен Европейски Филмов Фестивал

  30 септември 2022 - 7 октомври 2022
  Второто издание на КЕФФ в Пловдив включва в състезателната си програма игрални филми от комедийния жанр, продуцирани в Европа през последната година.

  LUCKY Дом на киното
 • Cinelibri 2022: Преоткритото време

  8 - 30 октомври 2022
  Тазгодишното издание на фестивала за кино и литература Cinelibri отбелязва 100 години от смъртта на една от иконите на литературния модернизъм - Марсел Пруст. Събитията преминават под мото, вдъхновено от монументалния му роман По следите на изгубеното време. Превръщаме се в детективи и се плъзгаме по стрелката на часовника, за да открием, че тиктака с мощта на вдъхновението и терапевтичната сила на творческия процес. Също като главния герой в романа на Пруст, и ние осъзнаваме, че именно изкуството е единственият антидот срещу безжалостния ход на времето.
  LUCKY Дом на киното
 • Изкуствата през кинообектива: Master of Art

  7 април 2022 - 1 май 2022
  За седми път фестивалът Master of Art повежда различните изкуства на шествие из киноекраните в цялата страна със софийско резидентство между 7 и 28 април и специален фокус върху украинското кино. Световните катаклизми идват и си отиват, но човешкият порив към творчество е вечен – празнуваме го с изключителните документални истории в програмата на тазгодишното издание.
  LUCKY Дом на киното
 • София Филм Фест в Пловдив

  17 - 27 март 2022
  София Филм Фест в Пловдив представя селекция от филми отличени от най-престижните световни кинофестивали. Между 17 и 27 март отново се събираме пред големия екран, за да се наслаждаваме на красиви кадри, разтърсващи истории и майсторски актьорски изпълнения.
  LUCKY Дом на киното
 • 11-ти Фестивал на френския филм

  11 ноември 2021 - 4 декември 2021
  Есенното 11-о издание на Фестивалa на френския филм се случва в рамките на Киномания, между 19 ноември и 4 декември и освен в София тринадесетте заглавия от престижната му програма ще се прожектират в киносалоните в Пловдив и Варна. Организаторите от Френския институт в България ни изненадват със селекция от нови филми, класически шедьоври и късометражки с добавена реалност, а ние посягаме към всичко, защото качественото кино е вечно.
 • Кино с много лица

  18 ноември 2021 - 5 декември 2021
  Ноември може и да не е най-приветливият месец, но зададе ли се, знаем, че поне две седмици ще пресяваме филмови бисери, съобразявайки програмата си с прожекциите на Киномания. Поредното ѝ издание посяга към всяка свободна минута в календарите ни между 18 ноември и 5 декември с пресни предложения от големите фестивални сцени, нови български заглавия, музикални удоволствия, класическо кино плюс специални панорами и събития. Заравяме се в разделите на селекцията, без да чакаме втора покана.
  LUCKY Дом на киното
 • Безплатно онлайн кино с "Родопи Филм Фест"

  5 - 11 октомври 2021
  Необятният, магичен свят на Родопите бе особено притегателен в края на изминалото лято. Сърцето на митичната планина приветства киномани от цял свят под звездното небе на китния Смолян за емблематичния Родопи Филм Фест.
 • Cinelibri 2021

  2 - 31 октомври 2021
  На 2 октомври с впечатляващ пърформънс се открива кино-литературният фестивал Cinelibri. Празникът не би бил пълен без обещаваща премиера – прожекцията на провокативната драма Бенедета от световноизвестния режисьор Пол Верховен. Церемонията започва в 19:00, а мястото е зала 1 на Националния дворец на културата.
  Arena Mall Markovo Tepe, LUCKY Дом на киното
 • Master of Art 2021: Лято

  25 август 2021 - 12 септември 2021
  След онлайн изданието през февруари и прожекциите в избрани арт кина през април фестивалът Master of Art се случва за трети път тази година – сега в мащаба, който заслужава: в шест града и с 50 пълнометражни и 18 кратки документални заглавия.
  LUCKY Дом на киното
 • Комедиен Европейски Филмов Фестивал

  4 - 11 юли 2021
  Първото издание на КЕФФ в Пловдив включва в състезателната си програма игрални филми от комедийния жанр, продуцирани в Европа през последната година.
  LUCKY Дом на киното, Лятно кино Орфей
 • Киномания в Пловдив

  16 - 25 април 2021
  По традиция, Киномания идва и в Пловдив със селекция от 13 филма, които ще се завъртят в залите на Lucky Дом на киното в дните от 16 до 25 април.
  LUCKY Дом на киното
 • София Филм Фест в Пловдив

  14 - 24 май 2021
  София Филм Фест в Пловдив представя селекция от филми отличени от най-престижните световни кинофестивали.
  LUCKY Дом на киното
 • Кино по време на пандемия: In The Palace

  27 февруари 2021 - 6 март 2021
  Уверихме се, че дори когато прожекциите на голям екран са мираж, срещите със световното кино не само се случват, но и виреят доста добре в глобалната мрежа. Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще го потвърди между 27 февруари и 6 март с 33-часова конкурсна програма, достъпна на специално разработената платформа inthepalace.filmchief.com.
 • Италианска кинопанорама: Истории от планината – Storie dalla montagna

  15 - 19 февруари 2021
  Дом на киното събира италиански планинанрски филми, които вървят по екраните на киното от 15 до 19 февруари.