• Master of Art 2020

  27 август 2020 - 24 септември 2020
  След месеци на изолация и социална дистанция сме зажаднели за изкуство повече от всякога. За щастие филмовият фестивал Master of Art се включва със силна селекция заглавия, посветени на връзката между киното и неговите събратя – архитектура, изобразително изкуство, музика, литература, фотография, театър. След онлайн версията през април фестът вече тече с истински прожекции – имате време да ги посетите до 8 септември във Варна, до 23-ти в Пловдив и до 24-ти в София. Ето и извадка с нашите любимци от програмата.
 • Детски филмов фестивал

  15 февруари 2020 - 15 март 2020
  Всяка събота и неделя от 15 февруари до 15 март екранът в Lucky Дом на киното е за хлапетата, които влизат без билет за прожекциите от 11:00 и 13:00.
  Lucky Дом на киното
 • Sofia MENAR Film Festival в Пловдив

  24 януари 2020 - 2 февруари 2020
  За поредна година Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка
  Lucky Дом на киното
 • Кинопанорама Италия днес

  10 - 21 декември 2019
  Наваксваме с най-новото от италианското кино, което е предимно комедийно, но понякога и драматично или пък биографично. Ако сте пропуснали историята за Микеланджело: Безкрайност, фестът я завърта отново, заедно с непоказвани тук филми за Дучето, Луната и една друга София.
  Lucky Дом на киното
 • Златен ритон

  29 ноември 2019 - 6 декември 2019
  Фестивалът на българското документално и анимационно кино завърта 76 нови български ленти, които гледаме при вход свободен в Lucky Дом на киното от 29 ноември до 6 декември.
  Lucky Дом на киното
 • Киномания в Пловдив

  15 - 28 ноември 2019
  Новите филми на Уди Алън, Педро Алмодовар и Андрей Кончаловски са само част от бисерите на Киномания тази година, която отново носи в Пловдив най-стойностните нови заглавия, български, детски, музикални и документални ленти, неостаряващи златни класики.
  Lucky Дом на киното
 • Седмица на корейското кино

  3 - 9 ноември 2019
  Срещу вход от 3/5лв гледаме четири корейски филма от различни жанрове. Според настроението избираме между спортна или военна драма, меланхолична романтика или пък екшън трилър.
  Lucky Дом на киното
 • Седмица на руското кино

  23 - 31 октомври 2019
  С вход свободен фестивалът тази година ни показва седем от най-новите заглавия в руското кино. Началото е винаги в 19:00.
  Lucky Дом на киното
 • (Не)възможното образование

  11 - 13 октомври 2019
  9 документални ленти и лекции с образователна тематика влизат в програмата на фестивала, който ни води през различни педагогики и подходи в образованието като Монтесори, сугестопедия, демократично образование, ненасилствена комуникация, проектно учене и прочее.
  Club Fargo, Lucky Дом на киното
 • CineLibri 2019

  5 - 31 октомври 2019
  От автори, които вкарват сценарии в романите си, до режисьори, които разделят филмите си на глави – флиртът между киното и литературата е дълъг и щастлив. Фестивалът CineLibri го хваща в кадър за пети път от 5 до 20 октомври, когато екранизации по книги се засичат със срещи с писатели, а кои са главните герои в програмата, разкриваме веднага.
  Lucky Дом на киното
 • Седмица на скандинавското кино в Пловдив

  20 - 29 септември 2019
  След успеха на първите издания в столицата Седмицата на скандинавското кино стъпва и в Пловдив с мото Биографиите ни, под което завърта 9 филма от Дания, Швеция, Норвегия, Литва и Финландия.
  Lucky Дом на киното
 • Лятно кино в парка

  10 - 28 юли 2019
  Лятно кино в парка носи нова доза прожекции на актуални филмови заглавия, които гледаме на голям екран под открито небе при вход свободен.

 • Филмови нощи във Филипополис

  5 - 29 юли 2019
  За 21-ви път юли месец ще е много филмов в Пловдив – най-старият кинофестивал в града заема големия екран в подножието на Сахат тепе от 5-и до 28-и за 47 прожекции на нови заглавия, фестивални хитове, култови класики, българско кино и подбрани документални ленти от последното издание на престижния планинарски фест Banff.
 • Street Food & Art Festival

  1 - 4 юли 2019
  Пловдив обогатява културната си програми с нов фестивал, който събира няколко вида изкуство в автентична градска среда – кулинария, лятно кино, музика, литература и театър.
 • Капана фест 2019

  31 май 2019 - 2 юни 2019
  Пет години и девет издания след старта Капана фест сменя концепцията си на „веднъж годишно“, но пък се реваншира с двойно по-възхитителна програма.
 • Фабрика кино

  7 - 30 април 2019
  Проектът Фабрика Кино – Пътуване във Времето представя съвременни игрални и документални филми от цял свят, които гледаме при вход свободен в Lucky Дом на киното, Склад, Двора на Драматичния театър и 6-а аудитория на Пловдивския университет.

 • Master of Art

  4 - 25 април 2019
  За четвърти път фестивалът Master of Art събира документални истории за изкуство във всичките му кожи – от картини и скулптури до архитектура, музика и книги. От 4 до 25 април гледаме над 70 филма, долетели от цял свят в София, Варна и Пловдив – тук споделяме само 12 от тези, за които вече сме си настроили аларма.
 • София Филм Фест в Пловдив

  13 - 24 март 2019
  Официалното откриване е на 13 март с филма Щастливеца Пер на Биле Аугуст, когото чакаме лично за среща, но програмата на фестивала започва дата по-рано с Климати на Нури Билге Джейлан и продължава с още 30 заглавия в следващите 12 дни.

 • (Не)възможното образование

  15 - 24 февруари 2019
  Кинофестивалът за документални филми насочва вниманието ни към алтернативите на традиционното образование, които от дълги години се прилагат с успех по цял свят. За различните практики на учене и преподаване научаваме повече от гост-лектори, с които са предвидени дискусии след всяка от прожекциите.
 • Детски филмов фестивал

  9 февруари 2019 - 17 март 2019
  Най-новите детски заглавия плюс една стара, но златна българска лента влизат в програмата на Детския филмов фестивал, който пази екраните в Lucky за хлапетата през всички уикенди от 9 февруари до 17 март.