Киномания Пловдив 2012

Киномания Пловдив 2012


15 - 25 ноември 2012
Киномания се настани трайно в културния афиш на града ни, за радост на почитателите на различното кино. Седмото издание на фестивала, който по традиция се провежда в кино Лъки Синема, ни предлага подробна селекция на най-добрите фестивални филми за годината плюс премиерни български заглавия и подбрани неостаряващи класики.


В няколко програми са разпределени 30-те прожекции, а през двата киноуикенда ще има игрални и анимационни филми и за деца, изцяло дублирани на бългаски език. Сред акцентите в тазгодишното издание на Киномания са Седемте психопата (20 ноември, 20:45) на Мартин Макдона, По пътя (23 ноември, 20:30) – дългоочакваната екранизация на култовия роман на Джак Керуак, Черно злато – епична драма за петролните войни, водени в арабските страни през 30-те години на миналия век и На рим с любов (21 ноември, 18:30) – любовно обяснение на Уди Алън към вечния град. В програма Киното и неговата история ще видим документални филми за двама от най-великите режисьори – Милош Форман и споменатият вече Уди Алън. За подробна информация за всички прожекции от тазгодишната киномания може да се информирате и от страниците на Програмата. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081