Киномания

Киномания


12 - 29 ноември 2015
Вечерите ни за следващите две седмици са решени – от 12 до 29 ноември Киномания вмъква близо 60 филма в часовете ни след работа. Само късметлиите ще гледат всичко, ние отбелязваме тези 14 като обезателни и се стягаме за турболенцията на Каръци на Ивайло Христов – историята за любов и самота между няколко гимназисти в малък град открива фестивала на 12 ноември от 19:00 в Зала 1 на НДК.


Почти нормален
Хоакин Финикс е тъжен професор по философия, около когото кръжат младата колежанка Ема Стоун и зрялата колежка Паркър Поузи. Когато един ден се появява грейнал, никой не знае защо – освен Уди Алън, написал нова рецепта за перфектното убийство.

Стив Джобс
Брилянтен визионер със силиконов чип вместо сърце – в този филм създателят на ябълката е точно такъв и малко отгоре. Гледаме заради яростната игра на Майкъл Фасбендер, дръзкия подход на режисьора Дани Бойл и емоцията, която изправя коси.

Слушай, Марлон

На практика слушаме ние – новият документален филм за обожавания, плашещ и енигматичен човек на име Марлон Брандо ни пуска нечувани досега записи от личния му архив. Интервюта и говорещи глави тук няма – говори само той, за себе си отвътре.

Макбет
Възможностите на киното правят най-жестока трагедия на Шекспир преживяване, което преследва. Майкъл Фасбендер и Марийон Котияр са като природни стихии в ролите на мъжа, който иска шотландския трон на всяка цена, и жена му, раздухала пламъка в него до пожар.

Младост
След декадентския цинизъм на Великата красота, Сорентино показва истинска нежност в този филм за двама стари приятели на спа курорт в швейцарските Алпи. Картината е бижу, а Харви Кайтел и Майкъл Кейн в двете стилни жилетки – направо диаманти.

Хамлет
Гледаме запис на живото изпълнение на пиесата с Бенедикт Къмбърбач, играна в Лондон миналия месец. Казват, че играта му е за шестица, но самата постановка получава четворка, заради осъвременения език и непремерената мелодрама. Да видим.

Г-н Холмс
Сър Йън Маккелън като Шерлок на 90, с артрит и лека мъгла в ума, се хваща да реши важен случай отпреди 3 десетилетия. Филмът е по-скоро елегия и се заглежда в характерите, но и крими елементите са достатъчни, за да държат мозъка буден.

Пеги Гугенхайм: Пристрастена към изкуството
Поглед навътре към живота на мистериозната и огнена жена, създала едновременно най-значимата колекция от модерно изкуство и най-шарената лична колекция от любовници от всички арт сфери.

Роджър Уотърс Стената
Поразителен като звук и картина, този разточителен филм е много повече от едно заснето турне на The Wall Live. Живата музика тече заедно със спомените на Роджър Уотърс за убитите му във война баща и дядо и идеите му за мир и разбирателство.

Животът е един безкраен танц

Белгиецът Андре Шандел влиза с камерата си в света на Sentimental Swingers, за да види как Деси, Рони, Вера и трима от техните музиканти успяват да живеят нормално в една не съвсем нормална страна, без да губят надежда. Прожекцията на 18 ноември от 19:00 в Зала 1 идва с концерт на групата.

Въпрос на истина
Документална драма с Робърт Редфорд и Кейт Бланшет за случая от 2004, когато предаването 60 минути разкрива, че президентът Джордж Буш е избегнал военна служба. Цената? Водещият и продуцентката губят работата си сред ураган от критика.

Rock The Kasbah
Бил Мъри е пропаднал музикален мениджър, който открива тийнейджърка със страхотен глас по време на турне в Афганистан и решава да я пусне в битката в тв шоуто Афганска звезда. Брус Уилис и Зоуи Дешанел също са в играта.

Рики и Флаш
Бихме го подминали, ако не беше с Мерил Стрип. Обута в скъсаните джинси на диво рок момиче с китара, тя се връща вкъщи да оправя отношения, включително с една от дъщерите си в реалния живот – Мейми Гъмър.

Слънчев удар
Новият филм на Никита Михалков трае три часа, идва със смесени отзиви и разказва за любов, консумирана в една единствена нощ, но оставила сянка за години. Поручикът си спомня за нея, докато Руската империя се срива под Комунистическата революция.


· София · Варна
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.