София Филм Фест в Пловдив

София Филм Фест в Пловдив


15 - 25 март 2018
С дългоочакваната продукция 8 минути и 19 секунди по разкази на Георги Господинов откриваме тринадесетия София Филм Фест в Пловдив. Не пропускаме възможността да видим филма първи, броени дни преди официалното му представяне в столицата.


Освен него, чакаме нетърпеливо и друго българско заглавие - Радиограмофон на Рузие Хасанова, отличен със Златна роза за дебют през 2017. В графата „не е за изпускане“ слагаме още Другият любовник на Франсоа Озон, Нелюбов на виртуозния руски режисьор Андрей Звягинцев, Търсач на удоволствия на италианеца Паоло Вирдзи, Потапяне на любимия ни Вим Вендерс и Проектът Флорида на Шон Бейкър с номинация за Оскар на Уилям Дефо. Тук прибавяме и лентата Невидима нишка на гениалния Пол Томас Андерсън, с която титаничният актьор Даниел Дей-Луис се раздели завинаги с големия екран.

Специален гост на София Филм Фест в Пловдив е символът на независимото американско кино Ейбъл Ферара, прочут с провокативните, често противоречиви сюжети и нео-ноар образи във филмите си. Ще се срещнем с него на 19 март преди прожекцията на шедьовъра му Кралят на Ню Йорк (1990), който прави едно от най-значимите изследвания на темата за насилието в американското кино.
 
София Филм Фест в Пловдив е от 15 до 25 март в Lucky Дом на киното; билети: 6/7лв

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.