Седмица на корейското кино

Седмица на корейското кино


9 - 14 ноември 2018
Три игрални филма и една пълнометражна анимация първо гостуват в Пловдив, а после влизат в Дом на киното от 9 до 14 ноември, за да ни срещнат с кинематографията на Южна Корея от последните четири години. Билетите са 5/3лв от сайта или касата на киното и с вход свободен за Пловдив.


Време за борба
Феодален Чосон е разкъсван от природни бедствия, корупция и бедност, които обаче не засягат аристокрацията. Бандата крадци Кундо решават да се изправят срещу тази несправедливост, дори да е с цената на живота им.

Мис баба
О Мал-су е 74-годишна вдовица, която един ден попада в необичайно фотоателие, а снимките я пренасят по вълшебен начин 50 години назад. Връщането във времето на безгрижие и красота обаче я въвлича в неподозирани проблеми и комични ситуации.

Пътят, наречен живот
Филм омнибус от три анимационни новели (Когато елдата цъфти, Пролет, пролет и Щастлив ден), обединени от идеята за многообразието на живота, ни пренася в Корея през първата половина на 20 век.

Шофьорът на такси
Докато кара вехтата си кола из улиците на Сеул, таксиметровият шофьор Ким Ман-соп взима за клиент чуждестранен пътник, който иска за немислимата сума от 100 000 уона да го закара от столицата до Куангджу. По време на пътуването обаче двамата попадат във водовъртежа на драматичните политически събития в Република Корея през 1980.
· София
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.