• (Не)възможното образование

  11 - 13 октомври 2019
  9 документални ленти и лекции с образователна тематика влизат в програмата на фестивала, който ни води през различни педагогики и подходи в образованието като Монтесори, сугестопедия, демократично образование, ненасилствена комуникация, проектно учене и прочее.
  Club Fargo, LUCKY Дом на киното
 • CineLibri 2019

  5 - 31 октомври 2019
  От автори, които вкарват сценарии в романите си, до режисьори, които разделят филмите си на глави – флиртът между киното и литературата е дълъг и щастлив. Фестивалът CineLibri го хваща в кадър за пети път от 5 до 20 октомври, когато екранизации по книги се засичат със срещи с писатели, а кои са главните герои в програмата, разкриваме веднага.
  LUCKY Дом на киното
 • Седмица на скандинавското кино в Пловдив

  20 - 29 септември 2019
  След успеха на първите издания в столицата Седмицата на скандинавското кино стъпва и в Пловдив с мото Биографиите ни, под което завърта 9 филма от Дания, Швеция, Норвегия, Литва и Финландия.
  LUCKY Дом на киното
 • Лятно кино в парка

  10 - 28 юли 2019
  Лятно кино в парка носи нова доза прожекции на актуални филмови заглавия, които гледаме на голям екран под открито небе при вход свободен.

 • Филмови нощи във Филипополис

  5 - 29 юли 2019
  За 21-ви път юли месец ще е много филмов в Пловдив – най-старият кинофестивал в града заема големия екран в подножието на Сахат тепе от 5-и до 28-и за 47 прожекции на нови заглавия, фестивални хитове, култови класики, българско кино и подбрани документални ленти от последното издание на престижния планинарски фест Banff.
 • Street Food & Art Festival

  1 - 4 юли 2019
  Пловдив обогатява културната си програми с нов фестивал, който събира няколко вида изкуство в автентична градска среда – кулинария, лятно кино, музика, литература и театър.
 • Капана фест 2019

  31 май 2019 - 2 юни 2019
  Пет години и девет издания след старта Капана фест сменя концепцията си на „веднъж годишно“, но пък се реваншира с двойно по-възхитителна програма.
 • Фабрика кино

  7 - 30 април 2019
  Проектът Фабрика Кино – Пътуване във Времето представя съвременни игрални и документални филми от цял свят, които гледаме при вход свободен в Lucky Дом на киното, Склад, Двора на Драматичния театър и 6-а аудитория на Пловдивския университет.

 • Master of Art

  4 - 25 април 2019
  За четвърти път фестивалът Master of Art събира документални истории за изкуство във всичките му кожи – от картини и скулптури до архитектура, музика и книги. От 4 до 25 април гледаме над 70 филма, долетели от цял свят в София, Варна и Пловдив – тук споделяме само 12 от тези, за които вече сме си настроили аларма.
 • София Филм Фест в Пловдив

  13 - 24 март 2019
  Официалното откриване е на 13 март с филма Щастливеца Пер на Биле Аугуст, когото чакаме лично за среща, но програмата на фестивала започва дата по-рано с Климати на Нури Билге Джейлан и продължава с още 30 заглавия в следващите 12 дни.

 • (Не)възможното образование

  15 - 24 февруари 2019
  Кинофестивалът за документални филми насочва вниманието ни към алтернативите на традиционното образование, които от дълги години се прилагат с успех по цял свят. За различните практики на учене и преподаване научаваме повече от гост-лектори, с които са предвидени дискусии след всяка от прожекциите.
 • Детски филмов фестивал

  9 февруари 2019 - 17 март 2019
  Най-новите детски заглавия плюс една стара, но златна българска лента влизат в програмата на Детския филмов фестивал, който пази екраните в Lucky за хлапетата през всички уикенди от 9 февруари до 17 март.
 • Ден на българското кино

  12 - 13 януари 2019
  От 2005 насам на 13 януари кинаджиите ни си честитят професионалния празник, но и ние сме канени на двудневна почерпка със серия прожекции на БГ филми (като Възвишение, Дъвка за балончета или пресния Далеч от брега), която започва от 12 януари. Билетите са по 5лв, а програмата е пръсната между Одеон, Дом на киното, G8, Люмиер и Euro Cinema.
 • Кинопанорама Италия днес

  6 - 16 декември 2018
  Четвъртата Кинопанорама на Италианския културен институт ни носи шест филма от последните години, които разказват за живота в Италия и нейните хора днес през екраните в осем града у нас.
 • Киномания в Пловдив

  16 - 29 ноември 2018
  Новата четиринадесетдневна доза качествено кино идва в Пловдив с 30 заглавия от цял свят - премиерни филми от Европа и отвъд океана, български, детски, музикални и документални ленти, неостаряващи златни класики.

 • Седмица на корейското кино

  9 - 14 ноември 2018
  Три игрални филма и една пълнометражна анимация първо гостуват в Пловдив, а после влизат в Дом на киното от 9 до 14 ноември, за да ни срещнат с кинематографията на Южна Корея от последните четири години. Билетите са 5/3лв от сайта или касата на киното и с вход свободен за Пловдив.
 • CineLibri

  10 - 24 октомври 2018
  Филмът или книгата? Поне за две седмици през октомври може и двете. Фестивалът CineLibri за кино и литература не се опитва да отговори на въпроса кое е по-добро, а да покаже специалната им връзка в списък с филми, създадени по книги. В програмата има срещи с писатели и режисьори, комедия и ноар и дори един концерт, а най-ярките за нас акценти следват.
 • Капана фест

  28 - 30 септември 2018
  „Капана се преоблича за есента и ще е пълен с изкуство и чувства и хиляди биещи в ритъм сърца.“ С тази рима ни посреща есенното издание на фестивала, който насища последните три дни на септември с музика, кино, литература, изложби и творчески занаяти.
 • Любовта е лудост

  14 - 23 септември 2018
  Кинофестивалът ще ни докосне до различните проявления на любовта с помощта на 20 филма, подбрани от тазгодишната програма на варненския форум.  Прожекциите са от 14 до 23 септември в Lucky Дом на киното.
 • Един (не)конвенционален уикенд

  15 - 16 септември 2018
  Да изкрещиш "Ходооор!", вместо да помолиш на човешки да ти задържат вратата, може да е странно в някои вселени, но не и в тази на Aniventure Comic Con – луда фиеста за всички, които разбраха шегата току-що, завземаща Експо центъра в София на 15 и 16 септември.