• Master of Art

  4 - 25 април 2019
  За четвърти път фестивалът Master of Art събира документални истории за изкуство във всичките му кожи – от картини и скулптури до архитектура, музика и книги. От 4 до 25 април гледаме над 70 филма, долетели от цял свят в София, Варна и Пловдив – тук споделяме само 12 от тези, за които вече сме си настроили аларма.
 • София Филм Фест в Пловдив

  13 - 24 март 2019
  Официалното откриване е на 13 март с филма Щастливеца Пер на Биле Аугуст, когото чакаме лично за среща, но програмата на фестивала започва дата по-рано с Климати на Нури Билге Джейлан и продължава с още 30 заглавия в следващите 12 дни.

 • (Не)възможното образование

  15 - 24 февруари 2019
  Кинофестивалът за документални филми насочва вниманието ни към алтернативите на традиционното образование, които от дълги години се прилагат с успех по цял свят. За различните практики на учене и преподаване научаваме повече от гост-лектори, с които са предвидени дискусии след всяка от прожекциите.
 • Детски филмов фестивал

  9 февруари 2019 - 17 март 2019
  Най-новите детски заглавия плюс една стара, но златна българска лента влизат в програмата на Детския филмов фестивал, който пази екраните в Lucky за хлапетата през всички уикенди от 9 февруари до 17 март.
 • Ден на българското кино

  12 - 13 януари 2019
  От 2005 насам на 13 януари кинаджиите ни си честитят професионалния празник, но и ние сме канени на двудневна почерпка със серия прожекции на БГ филми (като Възвишение, Дъвка за балончета или пресния Далеч от брега), която започва от 12 януари. Билетите са по 5лв, а програмата е пръсната между Одеон, Дом на киното, G8, Люмиер и Euro Cinema.
 • Кинопанорама Италия днес

  6 - 16 декември 2018
  Четвъртата Кинопанорама на Италианския културен институт ни носи шест филма от последните години, които разказват за живота в Италия и нейните хора днес през екраните в осем града у нас.
 • Киномания в Пловдив

  16 - 29 ноември 2018
  Новата четиринадесетдневна доза качествено кино идва в Пловдив с 30 заглавия от цял свят - премиерни филми от Европа и отвъд океана, български, детски, музикални и документални ленти, неостаряващи златни класики.

 • Седмица на корейското кино

  9 - 14 ноември 2018
  Три игрални филма и една пълнометражна анимация първо гостуват в Пловдив, а после влизат в Дом на киното от 9 до 14 ноември, за да ни срещнат с кинематографията на Южна Корея от последните четири години. Билетите са 5/3лв от сайта или касата на киното и с вход свободен за Пловдив.
 • CineLibri

  10 - 24 октомври 2018
  Филмът или книгата? Поне за две седмици през октомври може и двете. Фестивалът CineLibri за кино и литература не се опитва да отговори на въпроса кое е по-добро, а да покаже специалната им връзка в списък с филми, създадени по книги. В програмата има срещи с писатели и режисьори, комедия и ноар и дори един концерт, а най-ярките за нас акценти следват.
 • Капана фест

  28 - 30 септември 2018
  „Капана се преоблича за есента и ще е пълен с изкуство и чувства и хиляди биещи в ритъм сърца.“ С тази рима ни посреща есенното издание на фестивала, който насища последните три дни на септември с музика, кино, литература, изложби и творчески занаяти.
 • Любовта е лудост

  14 - 23 септември 2018
  Кинофестивалът ще ни докосне до различните проявления на любовта с помощта на 20 филма, подбрани от тазгодишната програма на варненския форум.  Прожекциите са от 14 до 23 септември в Lucky Дом на киното.
 • Един (не)конвенционален уикенд

  15 - 16 септември 2018
  Да изкрещиш "Ходооор!", вместо да помолиш на човешки да ти задържат вратата, може да е странно в някои вселени, но не и в тази на Aniventure Comic Con – луда фиеста за всички, които разбраха шегата току-що, завземаща Експо центъра в София на 15 и 16 септември.
 • Кино за пътешественици

  29 август 2018 - 13 септември 2018
  Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш - това са леките дестинации на 16-те заглавия, с които навлизаме още из труднодостъпни места в джунглата на Амазонка, из населените с редки животни африкански резервати и изкачваме смразяващите върхове на най-високите планини в света.

 • Лятно кино в парка

  25 юли 2018 - 5 август 2018
  Изпращаме последната седмица на юли и посрещаме август с десет разтоварващи заглавия от българското и европейското кино, които гледаме безплатно на няколко любими открити места в Пловдив.
 • Филмови нощи във Филипополис

  6 - 29 юли 2018
  Седем премиерни ленти и най-новите заглавия от престижния планинарски фест Banff влизат в програмата на тазгодишните Филмови нощи, с които вече 20 лета сверяваме кино часовниците си.
 • Капана фест

  1 - 3 юни 2018
  Редовете тук се оказват недостатъчни за всички събития и участници в програмата на фестивала, затова казваме основното, а останалото търсим по павираните улици на Капана от 1 до 3 юни.
 • Седмица на испанското и ибероамериканското кино

  28 май 2018 - 3 юни 2018
 • Дни на турското кино

  14 - 30 април 2018
  Пет заглавия от турското кино се настаняват в Arena Zapad за три дни с вход свободен, а след това се насочват към Пловдив, Кърджали и Бургас.
 • Master of Art

  12 - 30 април 2018
  От 12 до 30 април минаваме на документална честота с кинофестивала Master of Art, за да надникнем зад фасадата на изкуството – от архитектурата и дизайна, литературата, фотографията и изобразителните изкуства до музиката, танца, театъра и кулинарията. Будим апетита ви за предстоящите 77 филма с 13 избрани хапки.
 • София Филм Фест в Пловдив

  15 - 25 март 2018
  С дългоочакваната продукция 8 минути и 19 секунди по разкази на Георги Господинов откриваме тринадесетия София Филм Фест в Пловдив. Не пропускаме възможността да видим филма първи, броени дни преди официалното му представяне в столицата.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098