• Киномания: кино с главна буква

  Buy tickets
  17 ноември 2022 - 4 декември 2022
  Последният голям филмов фестивал за тази година – Киномания – се намества в културния календар на София между 17 ноември и 4 декември с подранили коледни подаръци под формата на класическо и съвременно кино, музика, панорами и специални срещи. Вадим червения маркер и започваме да отбелязваме програмните си фаворити отсега.
  ФКЦ
 • Международен фестивал на портретния филм

  10 - 30 ноември 2022
  На 10 ноември стартира третото издание на Международния фестивал на портретния филм. Тази година той протича под надслова Разгръщане, а това, което се разгръща пред нас, е пълнотата на личната човешка вселена, пречупена през призмата на филмовото изкуство. Гледаме кинопортрети на хора, явления и общности, разделени в шест категории.
 • Sofia Game Night 2022

  5 ноември 2022
  На 5 ноември 9 различни града в страната стават поле за всички търсачи на приключения. Пловдив, Варна, София, Бургас, Враца, Сливен, Велико Търново, Перник и Русе са горещите точки на Sofia Game Night 2022, когато компютърни и настолни игри, експерименти, VR, изкуство, събития за деца и градски предизвикателства се подреждат пред нас, за да станем част от тяхната вселена.
 • Cinelibri 2022: Преоткритото време

  8 - 30 октомври 2022
  Тазгодишното издание на фестивала за кино и литература Cinelibri отбелязва 100 години от смъртта на една от иконите на литературния модернизъм - Марсел Пруст. Събитията преминават под мото, вдъхновено от монументалния му роман По следите на изгубеното време. Превръщаме се в детективи и се плъзгаме по стрелката на часовника, за да открием, че тиктака с мощта на вдъхновението и терапевтичната сила на творческия процес. Също като главния герой в романа на Пруст, и ние осъзнаваме, че именно изкуството е единственият антидот срещу безжалостния ход на времето.
  Arena Mall Varna, ФКЦ
 • Златна роза 2022

  23 - 29 септември 2022
  40-то юбилейно издание на фестивала Златна роза ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на актьорите, които ще помним, представяния на книги, кръгли маси и дискусии.
  ФКЦ
 • Любовта е лудост 2022

  26 август 2022 - 4 септември 2022
  Юбилейното тридесето издание на Любовта е лудост за пореден път е щедро на заглавия, които привличат вниманието на зрителите, търсещи богати сюжети, човешки истории и завладяващи страсти. Географията на фестивала и качествата на филмовата селекция ще задоволи всеки вкус.
  ФКЦ
 • Изкуствата през кинообектива: Master of Art

  7 април 2022 - 1 май 2022
  За седми път фестивалът Master of Art повежда различните изкуства на шествие из киноекраните в цялата страна със софийско резидентство между 7 и 28 април и специален фокус върху украинското кино. Световните катаклизми идват и си отиват, но човешкият порив към творчество е вечен – празнуваме го с изключителните документални истории в програмата на тазгодишното издание.
  ФКЦ
 • София Филм Фест във Варна

  18 - 26 март 2022
  София Филм Фест във Варна представя селекция от филми отличени от най-престижните световни кинофестивали. Между 18 и 26 март отново се събираме пред големия екран, за да се наслаждаваме на красиви кадри, разтърсващи истории и майсторски актьорски изпълнения.

  ФКЦ
 • 11-ти Фестивал на френския филм

  11 ноември 2021 - 4 декември 2021
  Есенното 11-о издание на Фестивалa на френския филм се случва в рамките на Киномания, между 19 ноември и 4 декември и освен в София тринадесетте заглавия от престижната му програма ще се прожектират в киносалоните в Пловдив и Варна. Организаторите от Френския институт в България ни изненадват със селекция от нови филми, класически шедьоври и късометражки с добавена реалност, а ние посягаме към всичко, защото качественото кино е вечно.
 • Кино с много лица

  18 ноември 2021 - 5 декември 2021
  Ноември може и да не е най-приветливият месец, но зададе ли се, знаем, че поне две седмици ще пресяваме филмови бисери, съобразявайки програмата си с прожекциите на Киномания. Поредното ѝ издание посяга към всяка свободна минута в календарите ни между 18 ноември и 5 декември с пресни предложения от големите фестивални сцени, нови български заглавия, музикални удоволствия, класическо кино плюс специални панорами и събития. Заравяме се в разделите на селекцията, без да чакаме втора покана.
  ФКЦ
 • Безплатно онлайн кино с "Родопи Филм Фест"

  5 - 11 октомври 2021
  Необятният, магичен свят на Родопите бе особено притегателен в края на изминалото лято. Сърцето на митичната планина приветства киномани от цял свят под звездното небе на китния Смолян за емблематичния Родопи Филм Фест.
 • Cinelibri 2021

  2 - 31 октомври 2021
  На 2 октомври с впечатляващ пърформънс се открива кино-литературният фестивал Cinelibri. Празникът не би бил пълен без обещаваща премиера – прожекцията на провокативната драма Бенедета от световноизвестния режисьор Пол Верховен. Церемонията започва в 19:00, а мястото е зала 1 на Националния дворец на културата.
  Arena Mall Varna, ФКЦ
 • Златна роза 2021

  23 - 29 септември 2021
  Най-старият и единствен по рода си у нас фестивал за българско игрално кино Златна роза ще се проведе за 39-ти път от 23 до 29 септември във Варна.
  ФКЦ
 • Master of Art 2021: Лято

  14 - 22 септември 2021
  След онлайн изданието през февруари и прожекциите в избрани арт кина през април фестивалът Master of Art се случва за трети път тази година – сега в мащаба, който заслужава: в шест града и с 50 пълнометражни и 18 кратки документални заглавия.

  ФКЦ
 • Любовта е лудост 2021

  27 август 2021 - 5 септември 2021
  Двадесет и деветото издание на фестивала Любовта е лудост стартира на 27 август с френската лента Селин Дион: Силата на любовта на режисьора Валери Льомерсие.
  ФКЦ
 • София Филм Фест във Варна 2021: Лято

  21 - 24 юли 2021
  София Филм Фест във Варна представя селекция от филми отличени от най-престижните световни кинофестивали.
  ФКЦ
 • Sofia MENAR Film Festival 2021 във Варна

  18 - 24 юни 2021
  Фестивалът за кино от ислямския свят, наречен с арабската дума за пътеводна светлина, влиза в залите на ФКЦ от 18 до 24 юни с 13 заглавия. Във Варна селекцията е по-тясна, но достатъчна да ни докосне за пореден път до културата на държавите от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, посредством най-добрите ленти от региона.
  ФКЦ
 • Киномания във Варна

  9 - 22 април 2021
  По традиция, Киномания идва и във Варна със селекция от 17 филма, които ще се завъртят в зали 1 и Европа на ФКЦ в дните от 9 до 22 април.

  ФКЦ
 • София Филм Фест във Варна

  19 - 24 март 2021
  София Филм Фест във Варна представя селекция от филми отличени от най-престижните световни кинофестивали.
  ФКЦ
 • Кино по време на пандемия: In The Palace

  27 февруари 2021 - 6 март 2021
  Уверихме се, че дори когато прожекциите на голям екран са мираж, срещите със световното кино не само се случват, но и виреят доста добре в глобалната мрежа. Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще го потвърди между 27 февруари и 6 март с 33-часова конкурсна програма, достъпна на специално разработената платформа inthepalace.filmchief.com.