София Филм Фест във Варна

София Филм Фест във Варна


11 - 15 октомври 2013
София Филм Фест ще се проведе за четвърти път във Варна в дните от 11 до 15 октомври. По традиция откриването на фестивалната програма ще бъде от Стефан Китанов, директор и основател на феста. На 11 октомври в Зала 1 на ФКЦ той ще представи черно-бялата лента на Пабло Бергер Снежанка, спечелила над 30 международни награди.


Сред гостите ще бъдат и част от участниците в документалния Витоша, ознаменувал една малка победа за опазването на планината от застрояване. Екологичната тема е застъпена и в друг от селектираните документални филми – Повече от мед. Лентата е копродукция между Швейцария, Германия и Австрия и повдига въпроса за прогресиращата смърт на милиарди пчели през последните години.
Известният сръбски режисьор и сценарист Мирослав Момчилович и продуцентът Деян Радойевич ще представят във Варна своя последен филм Смърт на човек от Балканите. Момчилович е сценарист, режисьор и продуцент на черната комедия, заснета само в един кадър. В родния си Белград той добива популярност с двете си театрални пиеси, но най-вече със сценария за Когато порасна, ще стана кенгуру.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098